Natalia Cebanu expune „LIGHTED ESSENCE”

dec. 11th, 2018 | By | Category: Postcard

Joi, 13 decembrie 2018, ora 19.00, Asociația Hearth ( Str. Parfumului nr.19, București), vă invită la vernisajul expoziției „LIGHTED ESSENCE”. Expoziția „LIGHTED ESSENCE” propune o serie de 4 instalații, 4 picturi și 4 proiecții video  care ne invită în universul interior al artistei Natalia Cebanu. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Picturile, ca niște ilustrații de basm, ne introduc în universul mitologic al celor 4 elemente primordiale din mitologia universală: pământ, aer, apă, foc. Artista  folosește un desen ingenuu, delicat, completat de culori vii într-un decor oniric, în pandant cu instalațiile de leduri, care aduc în contemporan o viziune inocentă.

Dualitatea este un concept explorat și în proiecțiile video care prezintă cele 4 elemente primordiale și din perspectiva  uman-emoțională specifică lumii interioare.

Lucrările Nataliei Cebanu redefinesc în limbajul artistic contemporan, ”Cosmosul” filosofiei antice, construit din cele 4 elemente: focul din care s-a născut cerul, apa din care s-au născut mările şi Oceanul, aerul din care s-au născut vânturile şi furtunile şi pământul care a dat formă lumii.

Îmbinând pictura cu instalațiile și proiecțiile multimedia, artista propune, un moment de liniște în tumultul contemporan, când riscăm să ne risipim în prea multe informații, copleșiți de prea multe emoții, să devenim rigizi încercând sa facem față provocărilor de zi cu zi.

Natalia Cebanu ne propune, de fapt, să revenim la esența lucrurilor, si mai presus de atât, la esența noastră, unde avem deja toate răspunsurile. 

Născută la Chișinău, Natalia Cebanu este absolventă a liceului de Muzică și Arte Plastice „Gh. Tăttărescu” din Focșani, secția arte plastice. În 2010 a absolvit Universitatea Națională de Actorie și Cinematografie „I.L.Caragiale” secția actorie, clasa profesorilor Ion Cojar și Adrian Titieni. Încă din liceu s-a implicat activ în viața culturală, cu publicarea de proză scurtă și poezii la cenaclul literar local, de asemenea înființează o trupă de muzică rock.  S-a implicat în proiecte de artă dramatică, ca actor și regizor, iar în 2006 a realizat prima expoziție de fotografie la Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia”. De la absolvirea studiilor universitare și până în prezent, tânăra actriță  a jucat în diverse producții de televiziune, dar și în piese de teatru și filme independente. În anul 2016 face prima expoziție de ilustrație „The Royal Bunny”.

De-a lungul timpului, Natalia Cebanu explorează multiple limbaje artistice, în dorința mereu vie de a crea sau a descoperi o artă cât mai divers exprimată, într-o formă nouă și complexă, căutând să ofere spectatorului o experiență cât mai cuprinzătoare.

 

Asociația non guvernamentală HEARTH este un grup, un spațiu, o idee. Fiind situată în fosta casă a scriitoarei Sivia Kerim și a cineastului Mircea Veroiu, noul spațiu păstreaza în continuare o direcție culturală și un mediu propice pentru manifestări artistice, promovând noile valori ale artei.

 

Număr de vizualizări :759


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro