Mireille Rădoi, Director General al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, a primit Premiul pentru Literatură „Mihai Eminescu”

dec. 20th, 2018 | By | Category: Postcard

Luni, 17 decembrie 2018, în Sala Tronului a Palatului Regal din București a avut loc Gala Excelenței – România 100, sub patronajul Ministerului Culturii și Identității Naționale. În această festivitate de premiere, doamnei Mireille Rădoi, Director General al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, i s-a decernat Premiul pentru Literatură „Mihai Eminescu”, acordat pentru conservarea și promovarea patrimoniului cultural național.

Gala Excelenței – România 100 este un eveniment care evidențiază și premiază rezultatele deosebite din domeniul culturii, artei, politicii, credinței și spiritualității, dar și din alte domenii care au marcat prin ampla lor activitate, 100 de ani de Unire. Acest eveniment a reunit personalități de elită ale României precum membrii familiei regale a României, vârfuri ale culturii, politicii, diplomației și lideri din varii industrii. La gală au participat membrii ai Consiliului European, invitați de marcă din domeniul artei, culturii și cinematografiei din Europa, America și Asia.

 

Evenimentul a adus în fața invitaților momente artistice variate: prezentări de costume tradiționale românești și costume contemporane, momente artistice cu muzică clasică, iar invitații speciali ai serii a fost Direction Gospel Choir, invitați de onoare ai Papei Francisc în cadrul evenimentului de Crăciun de la Vatican.

 

Mireille Rădoi s-a născut la 9 mai 1974. Are experienţă în diverse domenii de activitate, fiind specialist în ştiinţele comunicării şi studii de securitate. A absolvit Academia Naţională de Informaţii ca şef de promoţie, a obţinut masteratul şi doctoratul în ştiinţe politice. Este conferenţiar universitar şi, din 2010, este director general al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” (http://www.bcub.ro/). Este iniţiatoarea celui mai mare festival cultural în aer liber din Bucureşti: Strada de C’Arte (www.stradadecarte.ro). A reînfiinţat după 65 de ani de inexistenţă,„Fundaţia Universitarã Carol I” (www.fundatiacarol.ro).

Număr de vizualizări :970


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro