Folclorul gorjan în Israel, prin artistul fotograf Teodor Dădălău

dec. 20th, 2018 | By | Category: Postcard

Miercuri, 19 decembrie 2018, la Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, a avut loc o seară de prezentare a albumelor de fotografie semnate de artistul fotograf Teodor Dădălău. Proiectul a făcut parte din seria de evenimente culturale reunite sub umbrela „Cafenelei Românești” și a fost dedicat prezentării albumelor de fotografie semnate de artistul Teodor Dădălău: „Gorj – locuri minunate”, „Ia gorjenească”, „Călător prin Gorjul de odinioară”, „Gorj – spectacolul lemnului”, apărute în seria „Acasă la gorjeni”, la Editurile Centrului Județean pentru Conservarea și Valorificarea Culturii Tradiționale Gorj și Revers.

Autorul albumelor, prezent la eveniment, a susținut o prelegere despre patrimoniul cultural și etnografic din zona Gorjului, iar seara a fost acompaniată de o prezentare a unei selecții din lucrările fotografice ale lui Teodor Dădălău, urmând ca o expoziție amplă, organizată de Primăria Yavne, să aibă loc începând cu data de 20 decembrie, la Galeria HaSadna LeOmanut. Totodată, manifestarea a constituit un bun prilej de familiarizare a publicului cu una dintre cele mai importante zone etnografice românești. La finalul serii a fost proiectat filmul „Acasă la Brâncuşi”, realizat de Consiliul Judeţean Gorj şi Serviciul Public Judeţean Salvamont Gorj, prin casa de producţie „Sfinx Film”, regizor Radu Tora.

 

Evenimentul s-a bucurat de prezența mai multor artiști israelieni, cu origini românești și nu numai, prilej pentru comunitatea românească din Israel de a menține contactul cu artiștii din România și lucrările acestora, dar și pentru artiștii români de a creea legături profesionale cu artiștii israelieni, în vederea pregătirii unor proiecte viitoare; de asemenea, la sediul ICR Tel Aviv au fost prezenți curatorii expoziției de la Yavne, Hana Barak Engel și Roni Reuven.

 

Număr de vizualizări :789


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro