COMEDIA ȚINE LA TINEri, ediția a X-a, 2019

dec. 20th, 2018 | By | Category: Postcard

Cea de-a X-a ediţie a concursului COMEDIA ŢINE LA TINEri, proiect iniţiat de Teatrul de Comedie, promovează şi susţine tinerii regizori de teatru, oferindu-le ocazia de a monta proiecte independente pe scena unui teatru profesionist. Rezultatele acestui demers sunt concretizate de prezenţa tot mai activă pe scenele  româneşti a câştigătorilor ediţiilor precedente: Vlad Cristache, Alexandru Mâzgăreanu sau Eugen Gyemant. De asemenea, edițiile anterioare au adus pe scena Teatrului de Comedie abordări teatrale inedite prin spectacolele semnate de tinerii regizori Dorin Boca, Irina Crăiță- Mândră, Florin Liță sau Marina Diana Hanganu. Aceste producții sunt garanția unui parcurs ascendent al artei regizorale din România.

Propunerile trebuie să cuprindă un text de comedie / satiră românească sau universală, putând fi și o adaptare sau o dramatizare după un text în proză. Proiectul premiat în cadrul concursului va intra în producţie în stagiunea următoare, la Sala Nouă a Teatrului de Comedie, devenind parte din repertoriul acestuia.

Tinerii regizori cu vârsta până în 35 de ani sunt invitați să depună proiectele la Teatrul de Comedie, data-limită fiind 15 martie 2019.

Proiectele propuse, cuprinzând:

– textul ales (Atenție! nu trebuie să conțină limbaj licențios!)

– conceptul regizoral

– schiţele de decor şi de costume

– distribuţia

– CV-ul regizorului

– o înregistrare video cu un spectacol / examen realizat anterior (este suficient un fragment relevant), vor fi trimise în trei exemplare, în format fizic, la adresa Teatrului de Comedie şi electronic, la adresa de e-mail: alexandru_turcu@comedie.ro

Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul Festivalului Comediei Româneşti – festCO 2019.

Proiect organizat de Primăria Municipiului București.

Număr de vizualizări :1040Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro