”UNI-VERSUM”, expoziția de pictură semnată de artistul Emil Ciocoiu, la Arcub

nov. 12th, 2018 | By | Category: Postcard

Primăria Capitalei prin ARCUB continuă seria de evenimente din cadrul Programului Expozițional 2018 cu ”UNI-VERSUM”, expoziția de pictură semnată de artistul Emil Ciocoiu și curatoriată de Marius Tița. Vernisajul expoziției va avea loc în data de 5 decembrie 2018, la ora 18:00, la ARCUB (str.Lipscani nr.84-90) și va putea fi vizitată până la data de 3 ianuarie 2019, zilnic, în intervalul orar 14:00-22:00. Accesul vizitatorilor este gratuit.

Expoziția UNI-VERSUM propune un discurs unitar și reprezentativ pentru creația pictorului, care este dedicată încă de la începuturile ei înaltelor idealuri ale omenirii, conviețuirii și comunicării, elevației spirituale. De ani de zile, tușa sa fragmentată construiește nașteri galactice și vortexuri cosmice, dar și „amfiteatre” ale societății umane, delicate accente de peisaj, propuneri programatice și orașe pline de stele.

În anii ’80, Emil Ciocoiu pictează ciclul Câmpiilor nesfârșite transfigurând în plan artistic sentimentul românesc al dorului, într-o lume deschisă, în care tânărul artist avea posibilitatea afirmării depline. La scurt timp, apar creațiile dedicate aspirațiilor universale transfigurate în seria Amfiteatrelor. Văzute ca o acumulare de energie pozitivă, la nivel universal și intrisec uman, Amfiteatrele – speranței, iubirii, etc. − reunesc miliardele de oameni, redați artistic printr-o scurtă, dar temeinică tușă de penel.

Orașele oamenilor capătă o personalitate aparte, în concepția recognoscibilă a pictorului Emil Ciocoiu. Ele sunt fie izbucniri de lumină vibrantă, fie construcții ideatice menite să sublinieze idei, concepte și observații. Tușele laborioase reprezintă ființa umană și construiesc acumulări de energii sau desenează, pur și simplu, zvâcniri de catedrală, amplitudini de viziuni cosmice, decupaje de hărți pline de armonie cromatică.

Detalii pe www.arcub.ro

Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!

 

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festivals internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival și al Zilelor Bucureștiului.

 

Număr de vizualizări :620


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro