Premiu pentru volumul ”Patrii din cuvinte” de Bogdan Ștefănescu

nov. 23rd, 2018 | By | Category: Agenda de carte

Editura Universităţii din Bucureşti anunță că volumul lui Bogdan Ştefănescu, ”PATRII DIN CUVINTE. O TROPOLOGIE A DISCURSURILOR IDENTITĂŢII NAŢIONALE”, a primit unul dintre Premiile Asociaţiei de Literatură Generală şi Comparată din România pentru anul 2018, la secţiunea „Teorie literară”.

Noemi Marin, cadru didactic la Florida Atlantic University şi preşedinte al Romanian Studies Association of America, remarcă în acest volum „[…] o anatomie a discursurilor naţionaliste care este verificată şi prin trimiteri comparatiste către alte culturi”, iar Radu Surdulescu, profesor emerit, Universitatea din Bucureşti, arată că lucrarea „[…] invită, prin abordarea interdisciplinară, la o nouă şi fertilă deschidere a temei către domenii de investigaţie diverse: studii culturale, retorica şi analiza discursului, istorie, ştiinţe politice, antropologie culturală”.

 

Număr de vizualizări :840


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro