Prelungire termen Bienala ”IMAGO”

nov. 9th, 2018 | By | Category: Postcard

Asociaţia Fotografică f:5,6 în colaborare cu Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara vă invită la a patra ediţie a  Bienalei Naţionale de Artă Fotografică ”IMAGO – Timişoara – 2018”, cu tema ”100”, în cinstea făuririi României Mari (1 decembrie 1918) .

 

”100 – un număr multiplicat, dar și multiplicator. De multe ori o unitate dintr-un întreg, compusă din mai multe individualități. Dacă ne gândim la ani, 10 este puțin, dar 1000 e prea mult, e greu de cuprins. 100 de ani este și perceptibil dar și impresionant în același timp. Copiii fiind am învățat mai întâi să număram până la 10. A fost primul pas. Dar când am reușit să numărăm până la 100 a fost o adevărată izbândă. Apoi a mers totul firesc, din aproape în aproape.

            Ca urmare a solicitării mai multor fotgrafi din țară am modificat calendarul bienalei IMAGO TIMIŞOARA 2018 după cum urmează:  

 

15 noiembrie 2018 – data limită pentru primirea lucrărilor (e-mail sau data poştei)

20 noiembrie 2018 – anunţarea rezultatelor preselecţiei organizatorilor

26 noiembrie 2018 – data limită pentru primirea lucrărilor (data poştei) selectate pentru salon în format 30x45cm (sau variante)

4 decembrie 2018 – vernisajul Bienalei (care se va desfășura la Centrul Multifuncțional Bastion)

 

REGULAMENTUL BIENALEI:

Pentru o selecţie obiectivă, cât şi pentru o maximă corectitudine, Bienala este deschisă tuturor fotografilor, cu excepţia membrilor şi foştilor membri ai Asociaţiei f:5,6.

  1. Lucrările în format digital (tiff sau jpg), salvate la calitate maximă. Fişierul va fi denumit sub forma Nume_Prenume_Titlu. Ca alternativă, lucrările pot fi trimise imprimate pe hârtie fotografică în format 15/21cm (sau variante cu latura mare de 21cm). Fiecare fotografie va avea menţionat pe verso, în colţul din dreapta jos numele, prenumele și titlul lucrării, scrise cu litere de tipar. Fiecare participant are dreptul de a înscrie în concurs maxim cinci lucrări fotografice.
  2. Completarea formularului de participare, datat şi semnat. Acesta poate fi descărcat la adresa f56.ro
  3. CV sumar în domeniul fotografiei (opţional pentru prima fază, obligatoriu pentru cei selectaţi în faza finală).
  4. Dovada plăţii taxei de participare. Pentru cei ce trimit fotografiile imprimate pe hartie fotografica se poate ca taxa de participare sa fie pusă direct in plic (preferabil recomandat), împreună cu formularul de participare şi eventual CV-ul.
  5. Pentru trimiterile electronice se foloseste una dintre adresele de contact (recomandăm trimiterea pe ambele adrese), iar pentru trimiterile postale adresa: Asociaţia Fotografica f:5,6 (Raoul M. Şeptilici), str. Pantelimon Halippa, bl. C3, ap. 9, Timişoara – 300358, jud. Timiş.

 

TAXA DE PARTICIPARE:

Taxa de participare este de 40 lei/participant şi poate fi plătită în contul RO02 BTRL 0360 1205 D758 61XX la Banca TRANSILVANIA TIMIŞOARA sau prin poștă (pe adresa de la punctul 5).

 

JURIZAREA:

Jurizarea se va desfășura în două etape:

 

Etapa I – Preselecția

Pentru menținerea unui standard ridicat al Bienalei lucrările fotografice vor fi selectate de către organizatori, membrii grupului f:5,6.

În vederea jurizării finale, autorii ale căror lucrări au fost selectate pentru Bienală vor trimite fotografiile în format 30x45cm (sau variante ale formatului cu latura mare de 45cm), neînrămate şi fără passe partout, în termenul stabilit de organizatori, pe adresa specificată mai jos (recomandăm ca formatul electronic să fie trimis pe ambele adrese de mail date la date de contact). Lucrările vor fi tratate cu mare atenţie. Pentru eventualele deteriorări sau pierderi pe timpul transportului organizatorii nu îşi asumă nici o răspundere.

Etapa II – Selecţia

Aprecierea finală va fi făcută de un juriu format din personalităţi din lumea artelor vizuale care vor evalua lucrările în funcţie de: încadrare în temă (eliminatorie); idee; tratare artistică; tratare tehnică; originalitate. Membrii juriului vor analiza lucrările individual şi fără a li se face cunoscut numele autorului. Lucrările semnate pe imagine vor fi respinse.

 

Se vor acorda premiile I – Premiul Onuţ Danciu, II şi III. În mod excepţional Asociaţia Fotografică f:5,6, în baza rezultatelor jurizării, poate acorda şi alte premii. Deciziile juriului nu pot fi contestate. Lucrările selectate vor face obiectul unei expoziţii organizate în spaţiul Muzeului Naţional al Banatului din Timişoara (sau într-un alt spațiu aflat în proximitatea acestuia). Organizatorii îşi rezervă dreptul de a reţine lucrările premiate (și care ulterir vor intra în colecțiile Muzeului Național al Banatului). Celelalte lucrări vor fi returnate, la o dată stabilită ulterior, împreună cu catalogul Bienalei.

Prin trimiterea lucrărilor şi a formularului semnat, participanţii declară că sunt autorii fotografiilor. Organizatorii nu îşi asumă răspunderea pentru fotografii însuşite în mod ilegal de către participanţi, aceştia fiind singurii responsabili pentru orice consecinţe care ar putea apărea. În cazul unor eventuale pretenţii legale care ar putea fi cerute de terţi în legătură cu fotografiile înscrise în salon, participanţii poartă întreaga responsabilitate. Drepturile asupra fotografiilor rămân integral autorului. Organizatorii primesc dreptul de a folosi imaginile înscrise la Bienală pentru promovarea şi mediatizarea acesteia (şi la ediţiile viitoare), cu nominalizarea autorului.

Recomandăm a nu se trimite mai multe variante (asemănătoare) ale aceleaşi lucrări. De asemenea, a nu se interveni cu prelucrări la imprimarea în format mare faţă de lucrarea trimisă electronic. Nu se admit lucrări fotocopiate sau însuşite de la un alt autor. Nu sunt acceptate lucrări care promovează un mesaj antisocial, discriminatoriu sau cu caracter pornografic.

Înscrierea fotografiilor în concurs presupune acceptarea tuturor condiţiilor stipulate în regulament.

Date de contact:

E-mail: imago@f56.ro

Adresa: Asociaţia fotografică f:5,6 (Raoul Marius Şeptilici)

Str. Pan Halippa bl. C3 ap. 9, Timişoara

Raoul M. Şeptilici tel. 0723519775) mail raoulm7@yahoo.com, Cornel Şubran tel. 0721549932 sau pe adresa de contact a salonului

Au fost parteneri şi sponsori la ediţiile anterioare ale Bienalei Naţionale de Artă Fotografică IMAGO  TIMIŞOARA şi ne-au onorat: Muzeul de Artă din Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş, Aquatim, SinPro, Storm Media, ArtPress, KLFilm, Wines&Food, Gall Print, Central Park, Cofetăria Codrina, Imaginative, S.C.P&P&P, fotomagazin.ro.”


Număr de vizualizări :1729


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro