spot_img

Marius Constantinescu, o expunere liberă la Round Table Sibiu

Miercuri, 21 noiembrie 2018, de la ora 19:00, la Teatrul Gong (Str. Alexandru Odobescu nr. 4), ultimul eveniment Round Table Sibiu din acest sezon îl va avea în prim plan pe bine-cunoscutul prezentator și realizator radio-TV Marius Constantinescu, autorul interviurilor excepționale de la Festivalul „George Enescu” și unul dintre cei mai apreciați jurnaliști culturali ai momentului.  Invitatul acestei ediții, cunoscut pentru interviurile sale cu personalități aparte ale vieții culturale românești și internaționale, se va regăsi de această dată în postura de „intervievat”, prin dialogul purtat cu Oana Ciucă Lázár în rol de moderator, dar și jurnalist cultural. Dialogul celor doi va fi completat și la această ultimă ediție pe 2018 de intermedii artistice susținute de Open Strings Quartet: Nicu Sulț – vioară, Iuliana Cotîrlea – vioară, Gabriel Silișteanu – violă și Titus Tincu –violoncel.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, numai prin solicitarea invitației electronice la adresa round.table.sibiu@gmail.com

 

Despre Marius Constantinescu

În prezent, Marius Constantinescu este prezentatorul și coordonatorul seriei Interviurilor Enescu 2017 care pot fi vizionate la TVR. Se ocupă cu prezentarea și realizarea magazinului de artă de la TVR 3, Cult@rt, și este un apreciat amfitrion al evenimentelor culturale. De asemenea, acesta scrie diverse articole de art and lifestyle și predă cursuri de perfecționare, dedicate unui public suficient de matur încât să îi înțeleagă vasta experiență profesională și spirituală.

Marius Constantinescu și-a început cariera lucrând în publicitate, descoperindu-și ulterior pasiunea pentru radio. După opt ani petrecuți la Radio România (Actualități și Cultural), acesta și-a îndreptat atenția către domeniul vizualului, angajându-se în televiziune.

Numele său este asociat cu Festivalul Internațional George Enescu, unde nu numai că prezintă concertele transmise în direct, dar realizează și interviuri cu marii artiști invitați la acest eveniment cultural. Marius Constantinescu a reușit să surprindă esența Festivalului în paginile volumului Press Pass. Interviuri şi pagini de jurnal de la Festivalul Internaţional George Enescu, ediţiile 2011 şi 2013.

Dintre aparițiile literare ale lui Marius Constantinescu se numără și volumele Profil. Poveste. Personaj (proiect pentru care a obținut trei premii APTR), CORTEZ (o biografie inedită a Vioricăi Cortez, faimoasa mezzo-soprană) și ROSÉ (o serie de interviuri cu personalități precum Sir Salman Rushdie, Amos Oz, Luciano Pavarotti, José Carreras, Andrei Șerban și mulți alții).

Alt succes demn de menționat al invitatului Round Table este titlul de Ambasador Principal al celui mai ambițios documentar românesc, România Neîmblânzită. Producția Off The Fence prezintă aspecte necunoscute despre biodiversitatea țării noastre, iar Marius Constantinescu, în calitatea sa de ambasador, a promovat cu succes documentarul anului 2018.

Nu în ultimul rând, vă reamintim că Marius Constantinescu va încheia lista invitaților acestui sezon Round Table Sibiu nu înainte de a povesti publicului prezent, și celor care vor urmări trasmisiunea pe EnjoyTV.ro, despre legătura sa cu orașul Sibiu, despre contextul Centenarului, dar și despre preferințele sale culinare din Sibiu în perspectiva Regiunii Gastronomice Europene 2019. În completare, seara se va încheia cu o invitație la degustare de vinuri oferită de Budureasca, partenerii evenimentului.

 

Printre ceilalți invitați care au au urct pe aceeași „scenă rotundă” în acest sezon s-au numărat scriitorul Radu Vancu și managerul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, Silviu Borș, urmați de Vasile Oșean, doctorul român care a traversat Atlanticul, și scriitorul Florin Iaru. Edițiile lor pot fi urmărite aici: https://bit.ly/2OspAuT

 

Round Table Sibiu este un eveniment organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România

Acțiune co-finanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

Parteneri: Exces Music, EnjoyTV.ro, Biblioteca Județeană ASTRA, Teatrul Gong, Budureasca, ReflexoVital, Tulipa Flower Shop.

 

Despre Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România

UCIMR  este o organizație non-guvernamentală de utilitate publică, dedicată muzicienilor și dansatorilor profesioniști, reunind, în prezent, circa 10.000 de membri la nivel național. În cei 22 de ani de activitate, UCIMR s-a impus în viața culturală prin coerența și continuitatea proiectelor sale, al căror impact a contribuit la îmbunătățirea condiției artiștilor români și la atragerea unui public nou cu fiecare proiect.

Din anul 2009, UCIMR susține și promovează tinerii interpreți români, printr-un program dedicat, intitulat „Oportunități la Tine Acasă”. Programul acordă oportunități de afirmare tinerilor muzicieni prin cele peste 100 de concerte susținute în orașe din toată țara, anual. Concertele fac parte din stagiuni independente, festivaluri, cursuri de perfecționare cu maeștri internaționali și concursuri în țară și în străinătate, sprijinite de instituții publice și companii din mediul privat.

De-a lungul timpului, UCIMR a câștigat în competiție deschisă zeci de finanțări și sponsorizări pentru continuitatea proiectelor, fiind mereu aproape de sectorul creativ.

Evenimentele programului atrag anual minimum 10.000 de spectatori în sălile de concerte și cumulează peste 600.000 de vizualizări în mediul online.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508