Luiza Zan, invitată la „100 de ani de în 100 de concerte”

nov. 27th, 2018 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 28 noiembrie 2018, la Teatru74 și Liceul Vocațional de Artă, vor avea loc ultimele evenimente din stagiunea „100 de ani în 100 de concerte” desfășurată la Tîrgu Mureș. De la ora 19.00, la Teatru 74 din Cetatea Medievală Tîrgu-Mureș invitata serii va fi artista Luiza Zan care va prezenta un proiect surpriză. Organizatori: Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România în parteneriat cu Asociația Neumarkt Events.  

 

„Pasională şi tandră, aprinsă şi înţelegătoare. Astfel ar putea fi cuprinsă în câteva cuvinte muzica Luizei. New jazz inspirat de Billie Holliday, Ella Fitzgerald, Kurt Elling, Dianne Reeves şi mai ales Nat „King” Cole. Soul & funk inspirat de Aretha Franklin, Chakka Khan ,Erykah Badu. Hip hop & R&b inspirat de D‘Angelo, Angie Stone, Bilal.

Toate sunt trăsături ale unei voci pline de forţă şi trăire.

 

A cântat cu nume sonore de la noi și de aiurea. Cu Sorin Romanescu, Mircea Tiberian, Pedro Negrescu, Romeo Cosma, Ion Baciu Jr, Mihai Iordache, Alex Man, Abert Tajti, Liviu Butoi, Nicolas Simion, Arthur Balogh, Catalin Milea, Sebastian Burneci, Vlad Popescu, Emil Bâzgă, Big Bandul Radio și mulți alții, precum și cu muzicieni străini: Rick Condit, Dave Stamps, Petras Geniusas, Corrine Chapelle, Gyarfas Istvan, Berkes Balazs, Peter Sarik, UNC Jazz Lab 1, McNeese State University Big Band și alții.

 

A scris muzică de film, pentru producțiile „Carambol”, „Circul Vesel” (o producție HBO) și „Maria” (nominalizat la categoria „cel mai bun film documentar” la festivalul de la Lucarno în martie 2013).

 

A scris muzică de teatru – pentru spectacolul Năpasta – regia radu Afrim – care se joacă la Teatrul Național București și în care este și protagonistă și muzica spectacolului Trei Rupturi – tot în regia Radu Afrim – care se joacă la Teatrul Andrei Mureșanu și în care Luiza Zan are o apariție live pe durata întregului spectacol.

 

Intrarea este liberă!

 

Tot la Teatru 74, în 28 noiembrie, de la ora 17.00 va avea loc „Atelierul de voce” cu aceeași Luiza Zan destinat elevilor, studenților și vocaliștilor interesați de tehnica vocală în jazz și pop, în cuprinsul atelierului fiind discutate tehnici interpretative pentru piesele românești de gen.

Număr de locuri disponibile la atelier: 25, de asemenea cu intrare liberă!

 

De la ora 11.00 la Liceul Vocațional de Artă din Tîrgu Mureș va avea loc un atelier de arta actorului destinat elevilor de la Liceul Vocațional de Artă secția „arta actorului” cu tema  „Dramaturgia Românească Contemporană”

 

Organizator :

UCIMR

 

Proiect co- finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Ministerul Culturii și Identității Naționale

 

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.”

 

Parteneri: Exces Music, EnjoyTV.ro, Radio România Cultural, Radio România Muzical, România Pozitivă.ro

Parteneri Locali : Asociația Neumarkt Events, Municipiul Tîrgu Mureș, Teatru 74, Liceul Vocațional de Artă din Tîrgu Mureș, Teatrul Ariel, Cotidianul „Zi de Zi”, agentiadecarte.ro

 

Număr de vizualizări :680


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro