Finanțări europene și bune practici de cooperare, la ”Forumul resurselor pentru organizații culturale”

nov. 23rd, 2018 | By | Category: Postcard

Biroul Europa Creativă România din cadrul Ministerului Culturii și Identității Naționale – Unitatea de Management a Proiectului organizează cea de-a doua ediție a Forumului resurselor pentru organizații culturale în 26 și 27 noiembrie 2018, începând cu ora 9:30, la Impact Hub București.  Evenimentul este dedicat profesioniștilor din sectoarele culturale și creative care doresc să își dezvolte sau diversifice activitatea și să crească capacitatea propriilor organizații prin accesarea unor programe europene de finanțare nerambursabilă dedicate culturii.

În prima zi a forumului vor fi prezentate trei astfel de programe, care sunt promovate sau gestionate de Unitatea de Management a Proiectului: Europa Creativă, cu subprogramele Cultura și MEDIA, Europa pentru Cetățeni și RO-CULTURA. Agenda celei de-a doua zile include prezentarea a șapte proiecte cu participare românească cofinanțate prin Europa Creativă – Cultura. Acestea vor fi descrise de către reprezentanții organizațiilor beneficiare, astfel că participanții vor avea ocazia să afle detalii despre experiența directă în implementarea proiectelor de cooperare. Între altele, vor fi prezentate și două studii de caz ale unor proiecte dedicate Anului European al Patrimoniului Cultural 2018.

Accesul se realizează pe baza înscrierii prealabile. Sunt așteptați să participe la eveniment aproximativ 80 de profesioniști din domenii precum artele spectacolului, arte vizuale, arhitectură, literatură, patrimoniu cultural, design, arte decorative și altele.

Detalii despre forum și program sunt disponibile pe pagina Biroului Europa Creativă România – Subprogramul Cultura, în secțiunea Noutăți (www.europa-creativa.eu/cultura).

Europa Creativă 2014 – 2020 este programul de finanţare al UE dedicat operatorilor din sectoarele culturale şi creative. Europa Creativă are două subprograme – Cultura, MEDIA – şi o componentă transsectorială dedicată garantării creditelor bancare şi cooperării în domeniul politicilor culturale. Programul este gestionat de Agenţia Executivă pentru Educaţie, Audiovizual şi Cultură din Bruxelles, unde se trimit şi se evaluează toate proiectele. La nivel naţional, Biroul Europa Creativă România oferă informaţii şi asistenţă tehnică gratuite operatorilor care doresc să acceseze finanțarea, contribuie la identificarea de parteneri europeni pentru cooperare și promovează proiectele finanțate. Biroul este găzduit de Unitatea de Management a Proiectului din Ministerul Culturii și Identității Naționale și face parte de rețeaua europeană a celor 41 de țări participante la program.

Până în prezent, prin Subprogramul Cultura au fost finanțate la nivel european 422 de proiecte de cooperare, 264 de proiecte de traduceri literare, 26 de proiecte ale unor platforme și 50 de proiecte ale unor rețele.

 

Număr de vizualizări :620


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro