spot_img

Editurile ARAMIS și MINERVA, la Gaudeamus 2018

Editurile ARAMIS și MINERVA vă așteaptă la standul lor (STAND 42, Nivel ZERO) deschis în cadrul celei de-a 25 ediții  a Târgului Internațional GAUDEAMUS – Carte de învățătură cu peste 500 de noutăți editoriale, bestselleruri, volume pentru copii și adolescenți, cărți motivaționale și tratate științifice, oferind reduceri între 25 și 70% față de prețul de raft.

Programul lansărilor:

 

  • Vineri, 16 noiembrie, ora 15,00, Standul Aramis, Sabina Elena Terzea, prezintă primul său roman:

Călătoriile magice ale Biancăi

 

Ce carte poate fi mai aproape de cugetul și spiritul unui școlar decât una al cărei univers este chiar școala?

Aventura Biancăi și a prietenilor săi începe chiar în sala de clasă, de unde, cu ajutorul unui glob geografic magic, aceștia pornesc într-o călătorie spectaculoasă, în ora de geografie.

Cei patru prieteni, Bianca, Nicolas, Cristian și Cora intră în vârtejul unor peripeții uimitoare care încep de la Ecuator, urmînd să ajungă la Polul Sud. De-a lungul și de-a latul Pământului au parte de experiențe miraculoase. Nota fantastică este sporită de confruntările cu agasanta trupă Țupasonus, trupa directorului școlii. Dorind să intre în posesia fabulosului glob geografic și să-l folosească în scopuri mai puțin măgulitoare pentru sine, directorul îi urmărește pe cei patru în călătoriile din Egipt, de la Paris, de la Londra și nu în ultimul rând, din munții României.

 

  • Sâmbătă, 17 noiembrie, ora 10,00, Standul România centenar, Editura MINERVA și ASOCIAȚIA BIOGRAFIILE CENTENARULUI MARII UNIRI prezintă:

 

Elita Basarabiei la 1917-1918.
Zece personalități care au făcut Unirea, de Andrei Popescu

Lucrarea prezintă activitatea de până la 1918 a zece personalități basarabene care au avut contribuții importante la realizarea Unirii. Meritoriu pentru demersul autorului este felul în care a încercat să deslușească trăsăturile definitorii din activitatea și profilul fiecăreia dintre aceste personalități, aspect ce se regăsește în titlurile capitolelor consacrate lor: Nașul – Constantin Stere; Mentorul – Ioan Pelivan; Liderul – Ion Inculeț; Filantropul – Vasile Stroescu; Revoluționarul – Pan Halippa; Doctorul – Daniel Ciugureanu; Doamna – Elena Alistar; Boierul – Pavel Gore; Ostaşul – Gherman Pântea; Studentul – Anton Crihan.

 

  • Duminica, 18 noiembrie, ora 15,00, la Standul Aramis se lansează primul volum al noii colecții YOLO READERS, destinată adolescentilor: Orasul fantomelor, de Victoria Schwab

 

Autoarea publică sub numele V.E. Schwab cărți pentru adulți și sub numele Victoria Schwab cărți pentru adolescenți. Literatura ei dinamica a atras interesul unor importanti producatori de film si televiziune.

În urma unei experiențe în preajma morții, Cassidy Blake capătă puterea paranormală de-a da la o parte vălul care separă lumea celor vii de lumea morților și începe să vadă fantome. Își face un prieten bun, pe Jacob, fantoma care o salvase de la moarte atunci când era să se înece. Trebuie să învețe regulile foarte repede, deoarece orașul fantomelor este mult mai periculos decât și-ar fi imaginat.

 

O lectură care îți dă fiori pe șira spinării, care arată că umanitatea rămâne și după moarte.“ – Booklist starred review

 

O carte atât pentru adolescenți cât și pentru adulți despre o lume fascinantă… personajele sunt complicate, cu profunzimi emoționale… o carte de citit noaptea.“ – Kirkus Reviews

 

  • Seria Miss Trendy – cadoul perfect pentru cea mai buna prietenă! – te învață cum să fii întotdeauna binedispusă, prietenoasă, caldă sau operativă, cum să te îngrijești și să-ți întâmpini semenii cu respect și solicitudine. Găsești sfaturi și trucuri potrivite oricui caută să afle secretul păstrării zâmbetului pe buze în timp ce faci slalom printre multiple situații neprevăzute ivite la job, în familie sau în căutarea unui hobby.

 

 

  • La standul Aramis găsiți colecția Povești cu suflet care te învață cum să îți împrietenești copilul cu emoțiile, destinată vârstei de 4-7 ani.

 

  • Nu ratați cărțile din colecția Superaventuri destinată copiilor de până la 12 ani.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508