spot_img

Editura Tracus Arte la Târgul Internaţional de Carte „Gaudeamus” – Carte de învăţătură

Editura Tracus Arte va participa în perioada 14 -18 noiembrie 2018 la cea de-a XXV-a ediţie a Târgului Internaţional de Carte „Gaudeamus” – Carte de învăţătură cu peste 500 de titluri, toate aflate la reducere (30 – 40%). 2018 este anul în care Editura Tracus Arte serbează 10 ani de activitate, iar autorii, traducătorii și titlurile selectate reflectă direcțiile pe care și le-a asumat editura către diversitate, deschidere și valoare.

Dintre titlurile noi sau reeditările pe care le puteți achiziționa la această ediție Gaudeamus menționăm:

 

„Frica”, de Nicolae Breban, „Opere. William Shakespeare” (vol. XIII și XIV), „O cameră mai mare decât pâinea”, de Julian Kornhauser, „Tehnici de camuflaj”, de Robert Șerban, „Indigo”, de Alina Purcaru, „Ghinga”, de Dan Coman, „Spre partea cealaltă. Proza lui Gellu Naum”, de Marieva Ionescu, „Zoia”, de Virgil Tănase, „Dostoievski”, de Virgil Tănase, „Mihăiță. Reconstituirea unei vieți”, de Doina Papp, „Dimineață pierdută.” Dramatizare de Cătălina Buzoianu după romanul omonim de Gabriela Adameșteanu, „Trei eseuri asupra religiei”, de John Stuart Mill, „Pista de popice”, de Denis Dinulescu, „10X10. Născut în România” (antologie), „Intelecte generale”, de McKenzie Wark, „Oameni mici”, de Radu Ștefănescu, „Spărgătorul de greață”, de Mircea Daneliuc, „Sub soarele lui Satan”, de Georges Bernanos, „Smoker Swan Song”, de Dan Ciupureanu, „Viața în paranteză”, de Livius Ciocârlie, „Teritoriul animalelor”, de Vlad Serdarian, „Praf roșu peste Shanghai”, de Tyl von Randow, „Europa. Zece cântece funerare”, de Elena Vlădăreanu, „urmuz. 23 noiembrie 1923”, de Mihai Măniuțiu, „Teritoriul animalelor”, de Vlad Serdarian, „Pont des Arts”, de Dumitru Țepeneag, „Tristan Tzara. Corespondență de familie”, de Mădălina Lascu, „Opere oposume”, de Kyre, „Sam Shepard: rebelul rigorii mortale”, de Alexandra Ares, „Regatul lui Brighella”, de Thuróczy Katalin, „Guantanamo”, de Radu Sergiu Ruba.

 

Mai jos găsiți programul nostru de evenimente.

* Cu excepţia evenimentelor pentru care se precizează alt loc, evenimentele se vor desfăşura la standul Editurii Tracus Arte.

 

Miercuri, 14 noiembrie 2018

Deschiderea oficială

 

Joi, 15 noiembrie 2018

 

17:00Sam Shepard: rebelul rigorii mortale, de Alexandra Ares

Invitați: Ioan Cristescu, Tudora Șandru-Mehedinți, Alexa Visarion

Moderator: Vasile Mihalache

 

Vineri, 16 noiembrie 2018

 

15:30Opere oposume, de Kyre

Invitat: Cătălin Badea-Gheracostea

Moderator: Teodor Dună

 

16:00 – Un secret în Los Angeles, de Doina Postolachi

Invitat: Aliona Grati

Moderator: Cătălina Matei

 

18.00 – standul România Centenar

Onirismul estetic. Întâlnire cu Dumitru Țepeneag și Virgil Tănase

Moderator: Nicolae Bârna

 

Sâmbătă, 17 noiembrie 2018

 

14:30 – Guantanamo, de Radu Sergiu Ruba

Invitat: Cornel Ivanciuc

Moderator: Teodor Dună

 

15:00Un interior glisant, de Gheorghe Vidican

Invitat: Mircea Mihăieș

Moderator: Andra Rotaru

 

16:00 – standul România Centenar

Mihăiță. Reconstituirea unei vieți, de Doina Papp

Invitați: Ioan Cristescu, George Mihăiță, Doina Papp

 

17:30 – Indigo, de Alina Purcaru

Invitați: Bianca Cernat, Cosmin Ciotloș

Moderator: Cătălina Matei

 

Duminică, 18 noiembrie 2018

 

ora 13:30 – Opere. William Shakespeare (vol. XIII și XIV)

Invitați: Horia Gârbea, Lucia Verona, George Volceanov

Moderator: Vasile Mihalache

 

ora 14:00 –  Regatul lui Brighella, de Thuróczy Katalin

Invitat: George Volceanov

Moderator: Vasile Mihalache

 

ora 14:30 – Spre partea cealaltă. Proza lui Gellu Naum, de Marieva Ionescu

Invitați: Cosmin Ciotloș, Ion Bogdan Lefter

Moderator: Vasile Mihalache

 

ora 15:00 – standul România Centenar

Frica, de Nicolae Breban

Zoia, de Virgil Tănase

Invitați: acad. Eugen Simion, Ioan Groșan

 

ora 15:00 – Surâsul clasicilor și alte surâsuri, de Dan Sebastian Buciumeanu

Invitați: Ioana Bogdan, Carmen Neacșu, Gelu Negrea, Valeria Sitaru

Moderator: Andra Rotaru

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508