”De 1 Decembrie la Muzeul Satului”

nov. 26th, 2018 | By | Category: Eveniment

Între 30 noiembrie și 2 decembrie 2018, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită, la seria de evenimente dedicată Zilei Naționale a României, ”De 1 Decembrie la Muzeul Satului”. Programul va debuta cu un târg al meșterilor populari, chiar de ziua Sf. Ap. Andrei, cel Întâi Chemat, Ocrotitorul României. De 1 Decembrie vom afla, printr-o piesă inedită de teatru de umbre, cine a fost Măriuca Zaharia, fetița eroină din Primul Război Mondial, care se odihnește în prezent în Mausoleul de la Mărășești. Spectacolul va începe la ora 12:00 și va avea loc în sala Victor Ion Popa. De la ora 13:00 vom primi onorurile membrilor Asociaţiei Tradiţia Militară în uniformele militare din Primul Război Mondial și vom afla cum se pregăteau soldații de război acum 100 de ani. De asemenea, vom cunoaște poveștile celor care au luptat pe front vizitând expoziția-concept ”Eroi de război. 100 de portrere”. Ziua se va încheia cu o serie de ateliere pentru copii, ”Cum ne-o imaginăm pe Măriuca Zaharia”, cel mai tânăr erou al Primului Război Mondial.

În An Centenar, sunteți așteptați cu mic, cu mare, în satul din inima Capitalei, pentru a serba Ziua Națională a României.

 

Mai multe informații: http://muzeul-satului.ro/eveniment/de-1-decembrie-la-muzeul-satului/.

 

Număr de vizualizări :740


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro