spot_img

Cea de-a XIII-a ediție a Festivalului de Muzică Veche București

În perioada 23 noiembrie – 9 decembrie 2018 se desfășoară cea de-a XIII-a ediție a Festivalului de Muzică Veche București. AgențiadeCarte.ro este partener media și vă prezintă programul festivalului.

”În ciuda numărului fatidic și a pisicii negre de pe afiș, anul acesta vom avea unele dintre cele mai colorate și interesante concerte de până acum. Publicul este așteptat în spații culturale interesante ale Bucureștiului, precum Biblioteca Națională, Teatrul Național, Biserica Anglicană sau Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu, să descopere muzici dintre cele mai diverse, de la cântece sefarde cu origini medievale, până la capodopere ale Barocului Târziu, toate menite să ilustreze deviza Festivalului: „Descoperă noutatea Muzicii Vechi!”.

În anul Centenarului Marii Uniri nu puteau lipsi evenimentele dedicate acestei sărbători, având totuși o abordare mai amplă, europeană, a momentului marcat. De asemenea, este un moment bun pentru a celebra diferitele influențe pe care muzica, sub diversele ei forme, le-a avut de-a lungul timpului. Vom asculta muzică sefardă, piese scrise de Cantemir, muzică tradițională românească, lucrări de Couperin (un sărbătorit al acestui an), Schutz, Forqueray, Rameau, Bach și mulți alții.

Cele 7 evenimente aduc la București nume sonore din universul muzicii vechi: ansamblul „Le Poème Harmonique” și Vincent Dumestre, ansamblul „Capella Cracoviensis” și Jan Tomasz Adamus, Emillio Villalba și Sara Marina, Ketil Haugsand, Raluca Enea și grupul „Trei Parale”.

Toate concertele ediției a XIII-a a Festivalului de Muzică Veche București reprezintă un cadou oferit publicului care ne-a fost alături în toți acești ani. Accesul la evenimente se face în baza unei rezervări realizate la numărul de telefon 0725 223 396, prin email, la adresa office@medievalpraxis.ro, sau pe pagina de Facebook Bucharest Early Music Festival.

Festivalul de Muzică Veche București este organizat de Asociația Antiqva, Medieval Praxis, în colaborare cu Primăria Capitalei prin Arcub. Parteneri: Ministerul Culturii și Identității Naționale, Institutul Polonez, Institutul Francez, Biblioteca Națională a României, Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu, REMA, Capella Cracoviensis, Festivalul de Muzică Veche Miercurea Ciuc. Sponsori: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Dacia, Kvint, Apriori. Parteneri Media: Radio Guerilla, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Internațional, Trinitas, RFI, Radio Clasic, România Liberă, Observator Cultural, Agenția de Carte, Modernism.ro, Informateca, Phoenix Media.”, anunță organizatorii.

 

***

Programul Festivalului de Muzică Veche București, ediția a XIII-a

“Leçons de ténèbres” – ansamblul Le Poème Harmonique Vineri, 23 noiembrie 2018, ora 19, Biblioteca Națională a României, Sala Symposium

“Independence. Schütz • Pękiel • Bach” – ansamblul Capella Cracoviensis Marți, 27 noiembrie 2018, ora 19, Teatrul Național București, Sala Media

“The 1700s in their prime” – clavecinista Raluca Enea Joi, 29 noiembrie 2018, ora 19, Biserica Anglicană

“Divanul lui Cantemir” – Emilio Villalba și Sara Marina Miercuri, 5 decembrie 2018, ora 19, Biserica Anglicană

“Sephardica” – Emilio Villalba, Sara Marina și Ángeles Núñez Joi, 6 decembrie 2018, ora 19, Teatrul Evreiesc de Stat

“Harpsichord Fireworks” – clavecinistul Ketil Haugsand Sâmbătă, 8 decembrie 2018, ora 19, Palatul Suțu

“România. 100 de minute” – grupul Trei Parale Duminică, 9 decembrie 2018, ora 19, Palatul Suțu

Toate concertele ediției a XIII-a a Festivalului de Muzică Veche București reprezintă un cadou oferit publicului care ne-a fost alături în toți acești ani. Accesul la evenimente se face în baza unei rezervări realizate la numărul de telefon 0725 223 396, prin email, la adresa office@medievalpraxis.ro sau pe Facebook, pe pagina Bucharest Early Music Festival.

 

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508