„Cagliostro”, de Aurora Dumitrescu, și „Tango Tendresse”, de Eleanor Mircea, lansate la Gaudeamus

nov. 12th, 2018 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 15 noiembrie 2018, ora 18.00, la Târgul Internațional de carte Gaudeamus (Romexpo, standul 14 – Editura Tracus Arte – nivel 0.00), Editura Aius și revista Mozaicul organizează lansarea romanului „Cagliostro”, de Aurora Dumitrescu, și a volumului de poezie „Tango Tendresse”, de Eleanor Mircea. Prezintă: Nicolae Marinescu (directorul Editurii Aius).

Publicat în luna martie a acestui an, romanul „Cagliostro” aduce în atenția cititorului o poveste magică, ce are în centru un personaj controversat care străbate timpurile până în zilele noastre pentru a-și îndeplini misiunea de vindecător miraculos. Autoarea vă invită să rezonați cu o iubire dincolo de timp, presărată cu o gamă largă de experiențe, de la suferință fizică, la dematerializare.

Aurora Dumitrescu a debutat în 2012 cu volumul de proză „Drumuri”, o mărturisire autentică a propriei experienţe de viaţă. Scrisul a început ca o nevoie personală de vindecare, un medicament miraculos, netoxic, pe care a dorit să-l ofere tuturor acelora care au nevoie de miracole. A reușit prin tot ceea ce a publicat ulterior: volumul „Roata” – 2013, romanul „Bipolara” – 2016 – Editura Tracus Arte, Romanul „Cagliostro” – 2018 – Editura Aius.

Eleanor Mircea este doctor  în filologie și profesoară de limba engleză în învățământul liceal craiovean. În anul 2000 a câștigat premiul revistei Familia la Concursul Național de Poezie Ovidiu Hulea și a participat la colocviile naționale studențești de critică literară de la Sibiu și Iași. Publică poeme și articole în mai multe reviste de cultură din țară – Familia, Mozaicul, Ramuri, Scrisul românesc, Bucovina literară. Este colaboratoare a revistei Mozaicul și membru activ în mai multe cenacluri literare online românești de prestigiu.

Cu volumul de versuri „Eram bătrână și-am murit” (2016) a câștigat prima ediție a Concursului Național de poezie Constantin Nisipeanu organizat de editura Aius (2015). În anul 2016 a debutat în critica literară cu lucrarea „Proza fantastică românească sub comunism”, ce are la bază teza ei de doctorat. În anul 2017 publică volumul de poezii „Visând sub iarbă” (editura Aius) și apare în antologia de proză „Trepte” a Cercului Literar de la Cluj (Editura Colorama). Începutul lui 2018 se află sub zodia poeziei, cu volumul „Tango tendresse” (Editura Aius), dar și cu proză – volumul „Visul lui Antim”, editura Colorama, Cluj-Napoca, 2018.

Cărțile pot fi achiziționate de pe site-ul editurii Aius: www.aius.ro

 

 

Număr de vizualizări :599


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro