APEL DESCHIS pentru înscrieri: TESZT 2019

nov. 20th, 2018 | By | Category: Postcard

Printre proiectele importante ale Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” se numără  Festivalul Euroregional de Teatru din Timişoara, organizat anual începând din 2008. Evenimentul este unul internațional şi are ca scop promovarea multiculturalităţii, fiind o platformă de schimburi culturale, precum şi o invitaţie la dialog cu artişti şi oameni de teatru din regiunea Europei de Est și din Balcani.

Mai multe detalii despre edițiile anterioare găsiți la: www.teszt.ro

Focusul principal pentru ediția din 2019 se axează pe: estetici teatrale noi, scriitori contemporani, forme alternative și noi ale artelor performative și subiecte provocatoare într-o lume aflată într-o continuă schimbare. Apelul deschis se referă la spectacole din regiunea Europei de Est și din Balcani, realizate atât în context instituțional, cât și independent.

În 2019, festivalul va avea loc între 19-26 mai. Spectacolele pot fi propuse până în 15 decembrie 2018, trimițând la tesztfestival2019@gmail.com următoarele date:

  • Informații despre trupă/artist, date de contact
  • Informații despre spectacol (sinopsis, echipa de creație, durata, data premierei, festivaluri/premii)
  • De ce se potrivește acest spectacol cu profilul TESZT
  • Cerințe tehnice
  • Lista cu persoanele care fac deplasarea
  • Buget detaliat (cheltuieli transport, transport décor, onorarii, drepturi autor etc.)
  • Înregistrarea completă a spectacolului – link Vimeo/Youtube/descărcare

Mai multe detalii se pot obține la tesztfestival2019@gmail.com

Nu se vor accepta spectacole care au avut premiera după 15 noiembrie 2018.

Selecția va fi făcută de un curator, care va include în programul final și spectacole din afara Apelului deschis. Rezultatul va fi anunțat înainte de 1 februarie 2019.

 

Număr de vizualizări :548


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro