”Amprenta Fluturelui sau incredibila idilă între Capitalism şi Dictatură” , de Marina Anca, lansat la Gaudeamus

nov. 13th, 2018 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 14 noiembrie 2018, ora 18.30, La Romexpo (parter pavilion 17), în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus, Marina Anca va lansa al treilea volum al trilogiei „Amprenta Fluturelui sau incredibila idilă între Capitalism şi Dictatură„, apărut la editura Eikon. 

Marina ANCA, scriitoarea franceză de origine română care a publicat deja două volume în limba română – „Când Omida devine fluture sau dictatura română văzută de o adolescentă liberă” precum şi „Fluturele în Safari între Franța și Nigeria – Călătorii între alb și negru” revine la Gaudeamus în această toamnă cu al treilea volum al trilogiei „Amprenta Fluturelui sau incredibila idilă între Capitalism şi Dictatură„, apărut la editura Eikon.

Versiunea originală, scrisă în limba franceză, a fost prezentată pe 13 septembrie 2018 la Institutul Cultural Român din Paris cu ocazia primei lor serate literare „Le Club”. Ca şi în celelalte volume, prin anecdotele ei delicioase – de data aceasta din liceu şi de la casa de modă Yves Saint Laurent – , Marina Anca ne desfășoară istoria societății noastre cu o sinceritate și un stil unic şi amuzant. Printr-o poveste autobiografică, scriitoarea deapănă povestea noastră: cea a României, a Franţei, a Europei şi a Americii. Când închide cartea, cititorul își revizitează trecutul pozitiv. Marina Anca ne oferă o mărturie literară preţioasă. Tonul și intensitatea narațiunii crește treptat, pe măsură ce adolescenta din primul volum devine o femeie matură împlinită.

În prima zi a Târgului de carte  Gaudeamus scriitoarea va lansa prima ei carte pentru copii, la fel de surprinzătoare şi neformală ca şi viaţa ei. O veverita, denumita O’Loty, propune copiilor o călătorie în universul artei și științei prin literele alfabetului si pozele scriitoarei. Cartea fiind scrisă în două limbi, ea deschide gustul copiilor să învețe o nouă limbă străină.

Scriitoare franceză de origine română, Marina Anca trăiește la Paris din anii ’80. După douăzeci și cinci de ani în modă și publicitate, pașii ei s-au îndreptat pe calea artei.

 

 

Număr de vizualizări :881


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro