Acad. Bogdan C. Simionescu, Președinte al Comitetului Român pentru Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii

nov. 8th, 2018 | By | Category: Postcard

Academician Bogdan C. Simionescu, vicepreședinte al Academiei Române, a fost ales joi, 8 noiembrie 2018, președinte al Comitetului Român pentru Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii (CRIFST), organism aflat în subordinea Prezidiului Academiei Române și care reprezintă forul tutelar la manifestările Uniunii Internaționale de Istoria Științei. Funcția de președinte al Comitetului Român pentru Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii (CRIFST) a fost deținută anterior de academicienii Mihail Ralea, Athanasie Joja, Ștefan Milcu, Ștefan Bălan, Mihai Drăgănescu și Dan Berindei.

Comitetul Român pentru Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii (CRIFST) a fost înființat în anul 1956, la inițiativa acad. Traian Săvulescu, președinte al Academiei Române în perioada 1948-1959. CRIFST este alcătuit din membri titulari, membri corespondenți și membri de onoare ai Academiei Române, precum și din specialiști în istoria științelor, filosofiei științei și istoriei tehnicii și membri asociați, tineri cercetători în curs de formare.

 

Activitatea CRIFST se derulează prin intermediul a trei divizii, respectiv Istoria științei, Logică, metodologia și filosofia științei și Istoria tehnicii. CRIFST are filiale în Argeș, Brașov, Constanța, Cluj-Napoca, Craiova, Iași și Timișoara.

 

Comitetul Român pentru Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii (CRIFST), www.crifst.ro, are ca obiective generale stimularea și promovarea cercetării în domeniul istoriei și filosofiei științei și a istoriei tehnicii; stabilirea legăturilor dintre oamenii de știință și cercetătorii români și din străinătate, precum și legătura cu diferitele instituții, societăți și reviste din aceste trei domenii de cercetare; difuzarea datelor științifice legate de cercetările în domeniu, prin publicarea unui periodic propriu, organizarea de congrese, simpozioane, sesiuni anuale de comunicări, conferințe, colocvii, mese rotunde, schimb de publicații și informații științifice.

 

Număr de vizualizări :988


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro