spot_img

S-a încheiat prima ediție a Festivalului internațional de swing ”LindyBug”

În weekendul 5-7 octombrie 2018, s-a desfășurat prima ediție a Festivalului internațional de swing ”LindyBug”, în București. Festivalul a fost organizat de Asociația Swing Steps Bucharest cu scopul de a oferi comunității locale de dansatori oportunitatea de a învăța de la profesori renumiți la nivel mondial și dansa alături de alți dansatori din țară și de peste hotare. Festivalul LindyBug a reunit laolaltă peste 100 de dansatori, trei sferturi din România și restul participanților din Austria, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Franța, Germania, Italia și Norvegia, 9 profesori renumiți la nivel internațional ca: Lennart Westerlund (Suedia) – unul dintre pionerii revenirii swing-ului pe scena europeană de dans în anii `80, Lizette Rönnqvist & Patrik Pettersson (Suedia)- membrii ai celebrei trupei de dans The Harlem Shots, Alexia Legoueix & Sep Vermeersch (Belgia & Franța), Daria Chupyrkina & Dmitry Vostrikov (Rusia) și Alberto Meucci și Barbarei Joó (Italia & Ungaria). Atmosfera a fost întreținută de band-ul de jazz The Morning Call (Belgia) și 2 DJ, Adrian Tudor (România) și Dimitar Anastasov (Bulgaria).

Participanții au avut ocazia să ia parte la 8 ore de cursuri. În plus, ei au putut să își testeze abilitățile de dansatori înscriindu-se în cadrul competiției Jack&Jill când, preț de câteva melodii cu tempo diferit, au dansat cu diverși parteneri. Juriul format din profesorii străini au desemnat trei perechi câștigătoare: Delphine Medard și Nicolae Gaburici (locul I), Lavinia Tanase și Stanislav Hristov (locul II) și Alexandra Zaharia și Valentin Savu (locul III).

Pentru ca voia bună și distracție să fie garantate, organizatorii festivalului au pregătit diverse show-uri de dans în pereche și două coregrafii de grup. Aceste momente de dans au fost apreciate atât de invitații străini, cât și de cei prezenți.

„Sunt foarte bucuroasă de modul cum a decurs prima ediție a festivalului. Am primit feedback pozitiv atât din partea celor care au participat, cât și din partea profesorilor. Comunitatea locală s-a îmbogățit mult cu acest eveniment, iar noi nu putem fi decât fericiți ca am contribuit la acest lucru”, a precizat Felicia Ionescu, unul dintre fondatorii Swing Steps Bucharest.

Prin acest demers, Asociația Swing Steps Bucharest își dorește să plaseze București în rândul celorlalte capitale europene care organizează festivaluri dedicate swing-ului și, în același timp, să creeze o platforma de promovare dansatorilor și muzicienilor români pasionați de swing și jazz.

Evenimentul nu ar fi fost posibil fără sprijinul partenerilor: Vertigo Venue – locul unde au avut loc petrecerile, Hotel Cișmigiu – casa temporară a invitaților străini, Palatul Universul– sălile unde au fost predate cursurile, Aqua Carpatica – apa care ne-a potolit setea, Fru Fru – care ne-a oferit gustări și mâncare sănătoase, Asperitas Solutions – care a realizat o aplicația mobilă pentru Android și iOS cu programul festivalului și Lens Stories – pentru documentarea fotografica a evenimentului.

Parteneri media: Radio Guerrilla și Ziarul Metropolis.

Swing Steps Bucharest este o asociație culturală, înființată în 2017, pentru a promova swing-ul în rândul publicului din România și, în special, în București, care organizează cursuri de Lindy hop și Charleston, workshop-uri, petreceri de dans și Festivalul internațional de swing LindyBug.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508