Opera ”Don Pasquale ”, la Filarmonica ,,Mihail Jora” din Bacău

oct. 25th, 2018 | By | Category: Eveniment

Joi, 1 noiembrie 2018, ora 18.30, la Filarmonica ,,Mihail Jora” din BacăuAsociaţia Home of Strings continuă proiectul  ,,Opera în recital”. Orchestra  Filarmonicii ,,Mihail Jora” Bacău, împreună cu Ansamblul coral al Filarmonicii ,,Moldova” Iaşi, la pupitrul dirijoral Juan Cantarell, în versiune concertantă, prezintă opera ”Don Pasquale” de G.Donizetti. Prima reprezentaţie  a avut loc miercuri, 10 octombrie 2018, ora 19.00, la Ateneul Român, Sala Mică.

Distributia artistică este următoarea:

 

Don Pasquale-Iustinian Zetea

Doctor Malatesta-Fang Shuang

Ernesto-Mihai Urzicana

Norina-Maria Ungheanu

Notar-Sergiu Neamţu

 

Don Pasquale (un burlac  de 70 de ani care trăiește în Roma) a dorit o căsătorie între nepotul său orfan, Ernesto, și o femeie bogată. Ernesto este îndrăgostit de Norina, o văduvă frumoasă, dar săracă, și refuză să se supună cerințelor unchiului său. Ca pedeapsă pentru neascultarea lui Ernesto, Don Pasquale a decis să îl dezmoștenească pe Ernesto și să-şi caute o tânără mireasă .  În acest scop, îi cere ajutor prietenului său, doctorul Malatesta. Doctorul o va prezenta pe Norina ca fiind Sofronia, sora lui crescută la mânăstire. Pasquale, încântat de cuminţenia şi virtutea tinerei, se însoară cu ea.

 

 

 

Mulţumiri sponsorilor asociaţiei Home of Strings, DEDEMAN,  SIF MOLDOVA, HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER, NEUROAXIS, PARC DE DISTRCŢII AVENTURA MĂGURA.

 

Biletele se pot procura de la casa de bilete Ateneu. Preţ 30 de lei

Elevi, studenţi, pensionari au reducere 50%.

Tefefon 0234 546 030

 

Detalii pe: homeofstrings.blogspot.ro/

 

www.facebook.com/Home-of-Strings-639129372881945/

www.filarmonicabacau.ro/

www.facebook.com/BacauPhilharmonic/?ref=br_tf

 

Număr de vizualizări :1198


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro