La Biblioteca Senatulului Italian a apărut: „Constituția Italiei în limba română”, traducere Violeta Popescu

oct. 12th, 2018 | By | Category: Postcard

Recent în Biblioteca Senatului Italian a apărut în ediție în limba română ”Constituția Italiei” într-un important demers de a face cunoscută cunoașterea Constituției Italiene,  în mai multe traduceri a  Legii fundamentale a Statulului în mai multe limbi.  (franceză. spaniolă, chineză, germană, engleză, portugheză etc.)

Constituția italiană a fost promulgată la 27 decembrie 1947 la Palazzo Giustiniani, ales de Enrico De Nicola drept sediu temporar al Șefului Statului în perioada dintre organizarea referendumului între Monarhie și Republică din 2 iunie 1946 și promulgarea Constituției. Volumul prezintă textul actual al Constituției Republicii Italiene, rezultat din cel publicat în ediția extraordinară a Monitorului Oficial nr. 298 din 27 decembrie 1947 și din toate modificările introduse de legile constituționale ulterioare.  Traducere îngrijită de dr. Violeta Popescu.

Număr de vizualizări :727


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro