Florin Iaru, la Round Table Sibiu

oct. 19th, 2018 | By | Category: Eveniment

Marți, 23 octombrie 2018, la ora 19.00, la Teatrul Gong din Sibiu (Str. Alexandru Odobescu nr.4), va avea loc o nouă ediție a seriei de spectacole – conferință ”Round Table Sibiu”. Invitatul special al acestei ediții va fi scriitorul Florin Iaru, unul dintre cei mai apreciați autori ai poeziei contemporane. Despre opera sa poetică și implicarea în alte domenii precum jurnalism, fotografie și educație, vom afla mai multe din dialogul purtat cu jurnalista Oana Ciucă Lázár. Dialogul va fi completat de muzica ansamblului Tromba Felix: Ciprian Dancu – saxofon, Gheorghe Branici -trompetă, Ionuț Palagniuc – trombon, Andrei Sarafie – chitară bas și Andrei Marcovici – percuție.

Consider că nu trebuie niciodată ca poezia să devină un obiect al comerţului. Să scoţi cu hârdaiele. Sunt foarte mulţi oameni care scriu poezii, însă cei care rămân în conştiinţa oamenilor sunt atât de puţini.”, mărturisește Florin Iaru.

Un moment aparte al ediției de marți va fi consacrat orașului Sibiu în contextul Centenarului, cât și în calitatea de Regiune Gastronomică Europeană 2019.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, prin solicitarea invitației electronice la adresa de mail round.table.sibiu@gmail.com Seara se va încheia cu o degustare de vinuri Budureasca din gama Premium, parteneri ai evenimentului.

Cu un format care și-a cucerit publicul de-a lungul celor peste 30 de evenimente organizate până în prezent, Round Table este un eveniment aflat la confluența dintre conferință, spectacol, interviu, concert și totodată emisiune culturală cu public, în centrul căreia personalități de vârf ale societății de azi sunt invitate să expună într-un cadru informal parcursul pe care l-au dobândit în orașul în care locuiesc alături de valorile și principiile care i-au ghidat de-a lungul timpului.

Evenimentul va fi transmis în direct pe site-ul televiziunii culturale www.EnjoyTV.ro și pe pagina de Facebook EnjoyTV Romania.

Cea de-a patra ediție Round Table Sibiu și cea care va încheia acest sezon va avea loc miercuri, 21 noiembrie, de la ora 19:00 la Teatrul Gong, iar invitat va fi jurnalistul Marius Constantinescu.

Organizator: UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România

Acțiune co-finanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

Parteneri: Exces Music, EnjoyTV.ro, Biblioteca Județeană ASTRA, Teatrul Gong, Budureasca, ReflexoVital, Tulipa Flower Shop.

Despre Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România

UCIMR  este o organizație non-guvernamentală de utilitate publică, dedicată muzicienilor și dansatorilor profesioniști, reunind, în prezent, circa 10.000 de membri la nivel național. În cei 22 de ani de activitate, UCIMR s-a impus în viața culturală prin coerența și continuitatea proiectelor sale, al căror impact a contribuit la îmbunătățirea condiției artiștilor români și la atragerea unui public nou cu fiecare proiect.

Din anul 2009, UCIMR susține și promovează tinerii interpreți români, printr-un program dedicat, intitulat „Oportunități la Tine Acasă”. Programul acordă oportunități de afirmare tinerilor muzicieni prin cele peste 100 de concerte susținute în orașe din toată țara, anual. Concertele fac parte din stagiuni independente, festivaluri, cursuri de perfecționare cu maeștri internaționali și concursuri în țară și în străinătate, sprijinite de instituții publice și companii din mediul privat.

De-a lungul timpului, UCIMR a câștigat în competiție deschisă zeci de finanțări și sponsorizări pentru continuitatea proiectelor, fiind mereu aproape de sectorul creativ.

Evenimentele programului atrag anual minimum 10.000 de spectatori în sălile de concerte și cumulează peste 600.000 de vizualizări în mediul online.

Număr de vizualizări :1236


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro