spot_img

Festivalul internațional de film antropologic documentar ”Culese din Balkani”

Între 29 octombrie și 4 noiembrie 2018, Festivalul internațional de film antropologic documentar ”Culese din Balkani” se întoarce la Muzeul Țăranului & Clubul Țăranului cu multe filme documentare balcanice, filme de ficțiune balcanice, multe premiere, Antropologia sarmalei, Ziua Pitei, povești din Balcani, #MadeInTurkey: mâncăruri tradiționale din Turcia, ateliere, dervish, muzică din Balcani, tarafuri țigănești, party balcanic, expoziție foto, plimbări prin Arhiva de Imagine, instalații performative antropologice. Totodată, sunteți așteptați la Târgul de Sfinții Mihail și Gavriil din curtea muzeului (2 – 4 noiembrie 2018, între orele 10 și 18). Intrarea este liberă, cu excepția evenimentelor pentru copii, la care se intră pe bază de donație și cu excepția târgului, unde intrarea este 4 lei (bilet întreg), respectiv 2 lei (bilet redus).

”Luni, 29 octombrie, deschidem cu laboratorul antropologic Artiști balcanici aflați între granițe, la care vor lua parte mai mulți artiști din Balcani, marți continuăm cu Antropologia sarmalei, degustări și povestiri și cu vizionarea unui proaspăt documentar Țigăneşti – Piscu – Țigănești. Două sate de olari, miercuri vă invităm la un nou laborator antropologic Balcanii, între identitate europeană și stereotipurile Vestului, iar de joi dăm drumul la filme documentare din toate colțurile Balcanilor și ne vedem și la #MadeInTurkey, Ziua Pitei, apoi dansăm cu Taraful Bucureștilor (joi), cu Taraful Manyo din Ucraina (sâmbătă) și cu Torsan/Bălan (duminică).

 

Hai la Culese din Balkani!

 

Programul poate fi răsfoit pe www.CuleseDinBalkani.ro

Eventuri FB:

 * Culese din Balkani 4.0. | Program întreg | 29 oct-4 nov
** Warm up Culese din Balkani | 29-31 oct
*** Hai la film documentar. La Culese din Balkani | 1-4 nov
**** Evenimente speciale la Culese din Balkani | 1-4 nov
***** Târg de Sfinții Mihail și Gavril | Muzeul Țăranului | 2-4 nov

 

Spoturi:

Hai la Culese din Balkani: https://youtu.be/rBmtck9yacA

Hai la film documentar: https://youtu.be/hmvabvwjQvo

 

Organizatori: Muzeul Național al Țăranului Român | Clubul Țăranului
Partener instituțional: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Fondat de Cooperativa urbană

Parteneri-prieteni: KineDok – One World Romania | Divan Film Festival (Divanul Degustătorilor de Film şi Artă Culinară) | Dokufest | Balkans Beyond Borders | Aristoteles Workshop Association | DAFilms – DocAlliance

Departamentul de Filologie rusă și slavă | Master Studii Vizuale și Societate – SNSPA | Specializare în antropologie | Universitatea București, Hotel Cismigiu

Parteneri media MȚR: TANANANA, Radio România Cultural, Radio România, Radio Romania Actualități, Radio România Internațional, Radio România București Fm, RFI Romania, TVR, Dilema veche, Historia, Decât o Revistă, Revista Iocan, Igloo media, Revista Arhitectura, Observator cultural, Infinitezimal, LiterNet, Ziarul Lumina, HotNews.ro, webpr.ro, ordineazilei.ro, Modernism Punct Ro, matricea.ro, promenada-culturala.ro, daciccool.ro, getlokal.ro, semnebune.ro, COOPerativa Tradițională, iqool.ro, gratuitor.ro, Financiarul.ro, News24.ro, comunicatedepresa.ro, Terra Magazin, Blitz TV, CineGhid, inFestival.ro ”, anunță printr-un comunicat de presă Muzeul Național al Țăranului Român

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508