Expoziția „România în Primul Război Mondial”, la Barcelona

oct. 17th, 2018 | By | Category: Postcard

Institutul Cultural Român de la Madrid, Consulatul General al României la Barcelona și Reprezentanța Ministerului Apărării spaniol din Barcelona organizează expoziția „România în Primul Război Mondial”, în perioada 17 octombrie – 4 noiembrie 2018, la sediul Comandamentului Militar din Barcelona. Expoziția continuă seria proiectelor dedicate Centenarului Marii Uniri și prezintă pas cu pas istoria războiului și unificarea națiunii române. Discursul expozițional se completează cu fotografii, documente, decorații, diplome și medalii aparținând familiei Herranz-Teodorescu, exponate care prezintă evenimentele și personalitățile care au marcat acești ani și care permit vizitatorilor să cunoască realitatea vieții cotidiene din acea perioadă. Colecția Herranz-Teodorescu aparţine unei familii mixte, româno-spaniole, pasionate de istoria României și cuprinde peste 500 de piese din secolele XIX şi XX.

Printre piesele expuse se regăsesc brevete acordate unor cetățeni români și străini precum „Ordinul Steaua României”, „Crucea Comemorativă a Primului Război Mondial”, „Medalia Virtutea Militară clasa a II-a”, dar și livrete militare, barete, medalii, decorații românești acordate atât militarilor cât și civililor, reviste ori publicații din epocă.

Expoziția „România în Primul Război Mondial” a fost inaugurată la Muzeul Armatei din Toledo, în luna ianuarie a acestui an, cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, și a fost itinerată până în prezent la Universitatea din Salamanca, Muzeul de Istorie Militară din Valencia și Universitatea San Pedro Sula din Honduras.

http://www.icr.ro/madrid/

Facebook: IcrMadridInstituto Cultural Rumano

Număr de vizualizări :777


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro