Artiști de vârf din Japonia, în concertul „Sonorități de toamnă”

oct. 24th, 2018 | By | Category: Eveniment

Vineri, 26 octombrie 2018, de la ora 18:00, la Centrul Cultural Reduta (Strada Apollonia Hirscher nr. 8), va avea loc, un eveniment cu totul aparte, concertul „Sonorități de toamnă” susținut de doi dintre cei mai apreciați artiști ai scenei tinere de muzică clasică din Japonia: Chiyuki Funakoshi – percuție (marimbă) și Mayuko Komori – soprană, acompaniați de Mihai Murariu, reputat pianist, compozitor și profesor la Universitatea Națională de Muzică din București. Concertul face parte din seria de evenimente „100 de ani în 100 de concerte” inițiate de UCIMR pentru a sărbători Centenarul alături de public și de cei mai buni artiști ai momentului, dar și alături de tinere talente în plină afirmare. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, prin înscriere în prealabil la adresa rezervari.ucimr@gmail.com

 

Sunetul sofisticat al muzicii japoneze întâlnește creația compozitorilor clasici europeni

Laureații concursului „România” desfășurat anul acesta la Tokyo, organizat de doamna Kazuko Shimada, președintele asociației „Romanian Music Society in Japan”, vor prezenta în fața publicului un program deosebit de spectaculos compus din opusuri ale creatorilor niponi, precum: Takatsugu Muramatsu, Kazunori Miyake, Tatsunosuke Koshitani, cât și lucrări semnate de titani ai muzicii europene: Johann Sebastian Bach, Vincenzo Bellini, Giacomo Puccini.

Artiștii și-au dorit de mai mult timp să viziteze România, iar câștigarea concursului din Tokyo le-a adus prilejul de a concerta aici, într-un mini-turneu organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România.

Marimbafonista Chiyuki Funakoshi a început studiul muzicii la vârsta de 12 ani. I-a avut maeștrii pe Koya Nakatani și Yumiko Watanabe. În anul 2015 ea a câștigat medalia de aur, dar și premiul al III-lea la “Snaredrum Solo Competition” pentru juniori, respectiv seniori. La cea de-a XIII-a ediție a Concursului Internațioanal “România” a obținut atât premiul I, cât și Marele Premiu. În prezent este studentă a Academiei Musashino din Tokyo, unde a primit în 2018 Bursa “In memoriam Naoaki Fukui” și a fost selectată ca membru al Ansamblului Musashino.

 

 

 

 

 

Soprana Mayuko Komori a absolvit Colegiul de muzică din Osaka, iar la ediția a XXI-a a “Japan Song Competition”, a câștigat premiul I și Premiul “Fumiko Yotsuya”. La cea de-a XIII-a ediție a Concursului Internațioanal “România” de la Tokyo ea a obținut premiul al III-lea la secțiunea canto.

 

 

 

 

 

 

 

Mihai Murariu este pianist, organist, compozitor, doctor în muzică, precum și cadru didactic al Universității Naționale de Muzică București.

 

Evenimentul este organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România în parteneriat cu Exces Music, Muzeul Județean de Istorie Brașov, Centrul Cultural Reduta, Festivalul de Film și Istorii Râșnov.

Seria de evenimente „100 de ani în 100 de concerte” este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, acțiune co-finanțată de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Parteneri media: EnjoyTV, Radio România Cultural, Agenția de carte, RFI, România Pozitivă, Promenada culturală

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

 

Număr de vizualizări :666


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro