Trei spectacole în premieră, la Macaz – Teatru Coop.

sept. 14th, 2018 | By | Category: Postcard

Luna septembrie aduce la Macaz – Teatru Coop. trei spectacole în premieră.

„Fuckultate”, o coproducție Asociația ADO și Macaz, cofinanțată de AFCN,

în 19 și 21 septembrie, la ora 19.

„Fuckultate” se bazează pe experiențe reale ficționalizate, care au fost ținute sub tăcere din frică sau neputință. Spectacolul își propune să discute despre probleme sistemice din mediul universitar și să găsească împreună cu spectatorii metode de rezistență și împuternicire.  Fuckultate este realizat prin Școala de Teatru Politic – program de rezidențe de creație co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, în cadrul căruia studenți și absolvenți ai facultăților de teatru participă la ateliere de teoria artei politice, scriere dramatică și actorie.

Echipa spectacolului este formată din: Ioana Chițu, Natalia Graur, Ruxandra Simion, Raj și Soleială.

„Lambada”, proiect inițiat de Grupul Vârsta4 și Asociația ADO, realizat în parteneriat cu Centrul Rezidențial Moses Rosen și Macaz – Teatru Coop., cofinanțat de AFCN,

în 20 și 22 septembrie, la ora 19.

„Lambada” este un spectacol de rememorare colectivă și explorare afectivă a perioadei post 1989 din pespectiva rezidenților de la Moses Rosen. La revoluție aveai 70 de ani. Sau 59 de ani. Îți aduci aminte c-ai deschis televizorul și-ai auzit dintr-o dată: „Libertate!”. Și-ai auzit dintr-o dată: „Armata e cu noi!” Îți aduci aminte că ți-a fost frică. Îți aduci aminte că-n ziua de 22 decembrie, dimineața, voiai să vezi „Leul în iarnă” și-ai fost oprit pe stradă și ți s-a spus:„Du-te, domnule, acasă, ai înnebunit, îți arde de film?”

Echipa spectacolului este formată din: Iudit Ardeleanu, Vlad A. Arghir, Marius Armașu, Lippa Segall Barotti, Olimpia Segall Barotti, Constantin Băbălău, Mihaela Bîrlegi, Anuța Brill, Ioseph Cotnăreanu, Mișa Dumitriu, Paul Dunca, Monica Dunca, Margareta Eschenasy, Alex Horghidan, Matilda Iaroslavitz, Roland Ibold, Alice Monica Marinescu, Mihaela Michailov, Katia Pascariu, Marius Rădulescu, Nicolae Săvoiu, Maria Sgârcitu, Pompiliu Sterian, Dorotea Weissbuch.

Cultul personalității”, o producție Giuvlipen, finanțată de AFCN,

în 28, 29 și 30 septembrie, la ora 19.

Ana Pauker, Dej, Ceușescu – o întâlnire imaginară în studioul emisiunii de analiză politică fictivă „Cultul personalității.” Vor putea vorbi deschis despre ce s-a întâmplat? Pot fi sinceri când totul poate fi sau a fost pierdut deja? Istoria recentă a fost mereu un subiect greu: oare putem privi detașați o perioadă pe care o cunoaștem foarte bine sau despre care avem păreri foarte clare?

Scenariul și regia sunt realizate de Mihai Lukács. Muzica este compusă de Rekabu, Nicky Stevens, scenografia este semnată de Iulia Toma, iar video-ul de Claudiu Cobilanschi. Distribuția îi cuprinde pe actorii: Oana Rusu, Andrei Șerban, Raj Udrea.

Toate spectacolele au loc la MACAZ – Bar Teatru Coop. (Calea Moșilor 106, București)

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Rezervările se pot face la următoarea adresă: macazcoop@gmail.com

Număr de vizualizări :968


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro