Expoziția ”Mașini de pompieri în miniatură”

sept. 21st, 2018 | By | Category: Postcard

Marţi, 25 septembrie 2018, ora 12.30, Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați şi Codrin-Răzvan Ţiplea – colecţionar vă invită la vernisajul expoziţiei „MAŞINI DE POMPIERI ÎN MINIATURĂ”. Expoziția organizată de muzeograf dr. Maria Magdalena Tuluș, oferă publicului gălăţean o incursiune în istoria maşinilor de pompieri, din perioada interbelică și până în anii 2000, autospeciale specifice unor situații de urgență: stingerea incendiilor, intervenţie la înălţime (autoscări), intervenție la accidente rutiere (descarcerare), calamităţi naturale, etc.

Cu toții ne imaginam în copilărie ca atunci când vom fi mari vom deveni medici, polițiști sau…pompieri. În amintirea acelor momente din copilărie când visam să ajung pompier și din dorința de a-mi exprima admirația pentru această nobilă meserie, am inițiat această colecție de machete de autospeciale de pompieri.

Încerc astfel să aduc un omagiu profesiei de POMPIER, care necesită curaj și devotament în îndeplinirea misiunilor încredințate. (Colecționar Codrin-Răzvan Țiplea)

Evenimentul se va desfăşura la Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi – Lapidarium, str. Mr. Iancu Fotea, nr. 2bis (lângă Biserica Greacă).

Număr de vizualizări :553


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro