Două seri de film la Centrul Multicultural al Universității Transilvania, în cadrul Urban Eye Film Festival

sept. 19th, 2018 | By | Category: Eveniment

În serile de 20 și 21 septembrie 2018, Centrul Multicultural al Universității Transilvania, ca partener al UrbanEye Film Festival vă invită la două seri de film care relevă aspecte diferite ale locuirii și vecinătății, în cadrul evenimentului Arhitectura.6 Brașov. Filmele sunt subtitrate în limba română, iar intrarea este gratuită.

În prima zi, pe 20 septembrie, ora 19:00 urmărim documentarul THE INFINITE HAPPINESS, regizat de Ila Bêka și Louise Lemoine, o producție  Franța / Danemarca.

Cum arată viața în interiorul unuia dintre cele mai interesante complexuri rezidențiale din lume? Construită de faimosul arhitect danez Bjarke Ingels (BIG) în suburbiile din Copenhaga, „8 House” le-a schimbat radical viețile celor care o populează. Ca un joc de lego, The Infinite Happiness trage liniile unei hărți umane și le permite privitorilor să descopere clădirea dintr-o perspectivă intimă – cea a locuitorilor. Mai mult, filmul discută abilitatea arhitecturii de a crea o fericire colectivă, descoperind rezultatul acestui nou tip de locuire în comun din secolul 21.

Trailer:  https://bit.ly/1jAFN1D

În cea de-a doua zi, 21 septembrie, ora 19:00 vedem EL HOMBRE DE AL LADO, regizat de Mariano Cohn și Gastón Duprat, o producție din Argentina, ficțiune/comedie.

Filmul este o comedie neagră despre imposibilitatea comunicării dintre două lumi disparate, dar în același timp foarte apropiate. Confruntarea este între doi vecini: Leonardo, un designer industrial de renume, poliglot, snob, pasionat de arhitectura modernă, care locuiește împreună cu soția și fiica în casa Curutchet, singura realizată de Le Corbusier în America Latină, și Victor, un vânzător de mașini la mâna a doua, vulgar și înspăimântător. Fiecare devine conștient de existența celuilalt, atunci când Victor decide să spargă, singur, un zid pentru a face o fereastră, iar Leonardo, care se bucură din plin de lumină în casa lui de sticlă susține că această fereastră este ilegală și îi încalcă dreptul la viața privată. Reușesc oare cei doi vecini să își depășească neînțelegerile?

Trailer: https://bit.ly/2MIwdIq

Număr de vizualizări :851


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro