Dirijorul Voicu Popescu, în Uruguay

sept. 10th, 2018 | By | Category: Postcard

Voicu Popescu, dirijor al Corului de Copii Radio s-a aflat la începutul lunii septembrie în Uruguay, la invitaţia Coro National de Ninos del Uruguay, formaţie care aparţine Radioului naţional – SODRE.

În prima săptămână a prezenţei sale acolo a lucrat un repertoriu complex, trimis către corul de copii uruguayan cu trei luni în urmă, corul fiind pregătit în prealabil de dirijorul titular al acestuia, Victor Mederos, Voicu Popescu având misiunea de a stabili linia interpretativă pentru primul concert susţinut la începutul lunii septembrie la Auditoriul Naţional din Montevideo, la care au fost prezenţi directorul SODRE, preşedintele Sistema pentru Uruguay şi un public mai mult decât entuziast.

În a doua săptămână, Voicu Popescu a susţinut un workshop în cadrul Festivalului şi Concursului International Rio de la Plata, organizat de „Corearte” la Montevideo şi Colonia del Sacramento, alăturându.se echipei de traineri ai festivalului, Santiago Ruiz din Argentina şi Maria Guinand din Venezuela, suţinând modulul dedicat corurilor de copii. Împreuna cu Coro Infantil del Colegio San Ignatio de Recalde School – Peru şi Nino Cantores de la Auracania – Chile, Voicu Popescu a pregătit un program de patru lucrări din repertoriul internaţional pe care l-au prezentat la închiderea festivalului din 8 septembrie la Auditoriul „Nelly Goitino” din Montevideo.

Număr de vizualizări :777


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro