”Minunata lume nouă” deschide noua stagiune a Teatrului Excelsior

sept. 13th, 2018 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 15 septembrie 2018, la ora 19:00, Teatrul Excelsior dă startul stagiunii 2018-2019 cu spectacolul ”Minunata lume nouă, regizat de Catinca Drăgănescu, o adaptare a romanului omonim scris de Aldous Huxley. Animată de simțul acut al prezentului, Catinca Drăgănescu a transpus Minunata nouă pe scena Teatrului Excelsior într-o versiune esențializată care explorează natura umană aflată la limita dintre libertate și ordinea unei noi lumi, în care minciuna poartă masca adevărului absolut. Tânăra regizoare a lucrat alături de o echipă artistică tânără și extrem de creativă, iar rezultatul este un spectacol impresionant, atât la nivel ideatic, cât și senzorial, care explorează lucid-ludic noua realitate pe care omenirea o construiește astăzi, sfidând orice limite.

Ziua de duminică, 16 septembrie, aduce spectacole pentru copii și părinți, dar și pentru adolescenți. De la ora 11, Degețica, o adaptare semnată de Aurel Mitran, reînvie cu candoare binecunoscutul basm al lui Hans Christian Andersen într-o versiune plină de muzică și culoare, pe scena Sălii „Ion Lucian”. Iar de la ora 19:00, la Sala Studio, Missouri Sky, în regia Silviei Roman, vă face cunoștință cu un text proaspăt scris de adolescentul câștigător al celei de-a IV-a ediții a Concursului NEW DRAMA. O poveste despre legăturile fascinante dintre viață și literatură. Luni, 17 septembrie, de la ora 19:00, va avea loc o reprezentație a spectacolului Marea Rușine, primul proiect de teatru regizat de o femeie romă din România. Piesa, scrisă de actrița Alina Șerban, este primul text de teatru ce documentează istoria robiei romilor.

Sfârșitul lunii septembrie aduce la Teatrul Excelsior premiera spectacolului de Commedia dell’ Arte, Arlecchino și pierdutele iubiri, regizat de Enrico Bonavera, care va deschide cea de-a IV-a ediție a Festivalului de teatru pentru adolescenți Excelsior TEEN-FEST (28 septembrie – 7 octombrie 2018).

Detalii privind spectacolele Teatrului Excelsior și ediția de anul acesta a Festivalului Exclesior TEEN-FEST se regăsesc pe website-ul https://www.teatrul-excelsior.ro/, secțiunile Calendar și TEEN-FEST 2018.

Biletele pentru spectacolele lunii septembrie și pentru cele din cadrul TEEN-FEST pot fi achiziționate de pe site-ul https://www.bilet.ro/ și de la casa de bilete a Teatrului Excelsior (str. Academiei nr. 28).

Număr de vizualizări :897


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro