Orchestra Română de Tineret și Cristian Mandeal, la festivalurile internaționale de la Berlin și Dobbiaco

aug. 9th, 2018 | By | Category: Eveniment

După primele două evenimente susținute cu succes în cadrul festivalurilor internaționale de la Sinaia și București, Orchestra Română de Tineret și Cristian Mandeal concertează la Festivalul Young Euro Classics de la Konzerthaus, Berlin pe 9 august și la Festivalul „Alto Adige” de la Dobbiaco (Italia) pe 12 august 2018. După primele concerte, Cristian Mandeal declara : „Mi-e greu să pretind că după 10 ani am fi intrat într-o nouă etapă. Orchestra se naște și renaște fără întrerupere, noile generații înlocuindu-le rapid pe cele devenite între timp mature. Lucrul este fără de sfârșit și fără o finalitate vizibilă. Nu te poți pensiona ca membru al unei orchestre de tineret. Scopul acesteia este să creeze noi și noi eșaloane de instrumentiști bine pregătiți pentru o viitoare carieră într-o orchestră profesionistă, aducând în cadrul acestora nu doar un aport artistic superior, dar și o nouă mentalitate, mai sănătoasă față de trecut, privitoare la calitatea și obligațiile unui instrumentist de orchestră. Sper din tot sufletul că investiția noastră comună, a lui Marin Cazacu și a mea, să-și dea pretutindeni roadele așteptate într-un viitor nu prea îndepărtat.

Orchestra Română de Tineret revine în seara de 9 august pe scena Festivalului Young Euro Classics de la Konzerthaus, Berlin, în formula Cristian Mandeal – Mihai Ritivoiu, cu programul Levante de Dan Dediu, Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră de Beethoven și Simfonia a XI-a de Șostakovici, prezentat cu o zi în urmă la București. Un alt eveniment internațional la care participă orchestra în această vară este Festivalul „Alto Adige” de la Dobbiaco, în contextul căruia, pe 12 august, Orchestra Română de Tineret va prezenta Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră de Brahms, solistă Oxana Corjos și Simfonia a XI-a de Șostakovici.

Un record pentru Orchestra Română de Tineret și Cristian Mandeal la aniversarea a 10 ani petrecuți împreună, cele patru concerte îi aduc în patru festivaluri internaționale între 7 și 12 august.

Organizator : Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”

Festivalurile internaţionale Sinaia şi București

prin Proiectul anului Centenar „Orchestre Europene de Tineret omagiază România”

Coorganizatori : Primăria Sinaia, UCIMR, Lanto Communication

Parteneri : Fundaţia Prietenii muzicii „Serafim Antropov”, Filarmonica “George Enescu”, Casino Sinaia

Festivalurile de la Berlin și Dobbiaco

Cu sprijinul Institutului Cultural Român

Parteneri media: Radio România Cultural şi Radio România Muzical, România TV, Mediatrust, Observator Cultural, Q Magazine.

Pentru informaţii detaliate legate de activitatea Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română“  şi de Orchestra Română de Tineret puteţi accesa www.tinerimearomana.ro sau https://www.facebook.com/CentrulNationalTinerimeaRomana/.

Număr de vizualizări :621


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro