Academia Română își exprimă profundul regret față de profanarea Casei Memoriale Elie Wiesel din Sighetu Marmației

aug. 6th, 2018 | By | Category: Postcard

Academia Română a trimis, pe adresa redacției AgențiadeCarte.ro, un comunicat de presă prin care își exprimă profundul regret față de profanarea Casei Memoriale Elie Wiesel din Sighetu Marmației. Vă prezentăm textul integral al comunicatului.

”Conducerea Academiei Române a luat act cu un sentiment de stupoare și de revoltă de profanarea prin cuvinte grave, cu un caracter antisemit, a Casei Memoriale Elie Wiesel din Sighetu Marmației, loc sacru al amintirii, menit să ducă peste veacuri condamnarea eternă a Holocaustului. Faptul în sine, deși este unul izolat, se cuvine să fie cercetat, iar autorii trebuie să fie pedepsiți exemplar.

Românii și România nu pot tolera niciodată asemenea manifestări și cu atât mai puțin în anul Centenarului Marii Uniri, când ne străduim să convingem lumea de dreptatea noastră, de curățenia unor sentimente prin care ne-am construit unitatea statală deplină, unitate făurită nu împotriva altora și pentru binele noii Europe.

Academia Română, care a beneficiat de-a lungul vremii și de generozitatea unor evrei români preocupați de propășirea științei și culturii românești, își exprimă profundul regret față de acest episod grav și militează în continuare pentru respectarea valorilor universale și a particularităților tuturor popoarelor lumii.

Biroul Prezidiului Academiei Române

Număr de vizualizări :615


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro