spot_img

The Guardian, The New York Times, LensCulture și National Geographic, în juriul de la ”Fotograful Anului în România”

Pe 25 iunie 2018, la București, s-a lansat ”Fotograful Anului în România”, un concurs de fotografie cu premii de peste 20 de mii de euro, adresat tuturor creatorilor de fotografie români. Juriul competiției reunește în premieră în țara noastră pe unii dintre cei mai buni profesioniști ai imaginii din toată lumea – fotografi, editori foto, manageri, curatori, organizatori de expoziții – cu experiență și în alte jurii în cadrul celor mai mari competiții din domeniu la nivel global. Câștigătorii concursului ”Fotograful Anului în România” au oportunitatea de a interacționa cu membrii juriului, care îi vor ajuta să înțeleagă mai bine cum să-și construiască sau să-și continue cariera în domeniu. O parte din membrii juriului vor veni la București pe 7 octombrie 2018, cu ocazia galei de premiere a concursului ”Fotograful Anului în România. Președintele juriului este fotograful Roger Tooth, medaliat și membru al Societății Regale de Fotografie din Marea Britanie. Până în 2016 a fost directorul departamentului foto de la The Guardian și The Observer.

Fotograful Dean C.K. Cox a lucrat pentru numeroase publicații prestigioase, printre care The Associated Press, Le Monde, Vogue Italia și The New York Times. Este editorialist, documentarist și fotograf multimedia. A avut numeroase expoziții personale, iar în prezent predă cursuri de fotografie la o universitate din Hong Kong, după ce în trecut a colaborat cu universități din Suedia, Marea Britanie, Kazahstan și New York.

Alex Gâlmeanu este unul dintre cei mai cunoscuți fotografi români, publicat de reviste din România și din străinătate. A avut expoziții personale în Franța, Islanda și Irlanda. Este manager și curator de expoziții și are în portofoliu numeroase proiecte fotografice.

Jim Casper este Editor-in-Chief la LensCulture, o publicație de specialitate care atrage peste 3 milioane de vizitatori lunar. Este curator de expoziții de artă și face parte din juriile celor mai mari competiții internaționale de fotografie.

Ioana Moldovan este jurnalist și fotograf documentarist care a publicat reportaje în The New York Times, Al Jazeera English, LensCulture etc. Are numeroase premii internaționale, este autoare de expoziții și albume foto.

Craig Allen este editor foto internațional la publicația The New York Times și se ocupă de edițiile print, precum și de prezența online. În trecut a lucrat pentru Getty Images și AFP.

Anne Farrar este directorul foto al National Geographic Traveler SUA. În trecut, ca editor foto la The Dallas Morning News, a fost parte din echipa care a câștigat premiul Pulitzer pentru dosarele despre uraganul Katrina.

Iurie Belegurschi este un renumit fotograf de peisaj, fondator al Iceland Photo Tours. A câștigat competiții internaționale de fotografie și imaginile lui au fost publicate de reviste din toată lumea.

Rui Palha e specializat în fotografie de stradă și a fost inclus în mai multe topuri între cei mai buni fotografi din lume în acest domeniu. A câștigat premii internaționale, a publicat albume și a avut numeroase expoziții personale.

Vaughn Wallace este în prezent Senior Photo Editor la National Geographic. A fost în juriu la concursuri cum ar fi World Press Photo, PDN Photo Annual sau Photolucida Critical Mass.

Peter Svoboda este Head Curator pentru www.1x.com și fotograf. Are o listă impresionantă de premii câștigate, precum și expoziții în galerii importante din toată lumea. A fost publicat de National Geographic, The Guardian, The Telegraph etc.

Anca Cernoschi este preocupată de fotografia creativă. A primit numeroase premii și a expus în țară și în străinătate. Operele ei se află în galerii din străinătate și în colecții private.

Mesaj din partea lui Roger Tooth: “Sunt foarte încântat și onorat că am fost invitat să fiu președinte al juriului pentru această competiție de fotografie. Există o mulțime de secțiuni la care să vă înscrieți, deci uitați-vă atent la regulament și asigurați-vă că lucrarea voastră se potrivește bine categoriilor. Nu vă faceți griji cu privire la numărul de imagini pe care le introduceți, sunt obișnuit să văd multe imagini zi de zi. Deci mult noroc și spor la fotografiat!”

Găsiți toate detaliile despre condiții și înscriere pe site-ul nostru www.fotografulanului.ro.

Aplicațiile se pot depune în perioada 25 iunie – 10 septembrie 2018.

Concursul Fotograful Anului în România este organizat de Bucharest Photofest, cel mai mare festival internațional de fotografie din București, împreună cu Fotografia Românească, una dintre cele mai numeroase comunități online de fotografi din România și susținut de Samsung România. #PoweredbySamsung

Partener principal: AQUA Carpatica

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508