Dan Stanca, muzeograf de o zi la MNLR

iun. 5th, 2018 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 9 iunie 2018, începând cu ora 13.00, Dan STANCA vine la Scriitori contemporani la muzeu, pentru a parcurge un tur ghidat al istoriei literaturii române, oferind vizitatorilor noștri și cititorilor săi experiența unei vizite unice printre manuscrisele, obiectele personale, obiectele de artă care au aparținut sau au fost colecționate de scriitorii români prezentați în expoziția de bază, la sediul MNLR din Str. Nicolae Crețulescu 8.
Dan STANCA (n. 1956) este prozator și romancier. A debutat în 1992 cu romanul Vântul sau țipătul altuia, a publicat peste 20 de romane, multe dintre ele premiate, majoritatea, infulențate de gândirea folozofului ezoteric René Guénon și a folozofului român Vasile Lovinescu. Dintre poemele sale amintim: Aripile arhanghelului Mihail (1996), Apocalips amânat(1997), Morminte străvezii (1999), Ultimul om(Iași, 1999), Drumul spre piatră (2002), A doua zi după moarte (2003), Mut (2006), Noaptea lui Iuda (2007), Mare amară (2014), Ghetsimani ’51(2015).

„Pentru mine, un roman este transformarea demonului sau a daimonului în înger. Acesta este ideea mea estetică și crezul meu literar. Mi-am gândit cărțile ca pe un proces spiritual, în care plec de undeva de foarte jos, sau în orice caz, dintr-o materie foarte frământată și chinuită, ca să ajung la o transparență, la o zonă să zic angelică, unde sensurile spirutuale se pot desluși.“ (Dan Stanca)

Număr de vizualizări :723


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro