COD:PIN:0CCH10, la Tramvaiul 26

iun. 12th, 2018 | By | Category: Postcard

În perioada 15 iunie – 15 iulie 2018, Tramvaiul 26 (Str. Cercului nr. 6, București) găzduiește expoziția artistului Mihai Ungureanu. Expoziția va fi vernisată vineri, ora 19:00, avându-l invitat pe artist, alături de Simona Vilău.

„Sculptorul Mihai Ungureanu expune într-un context literar-artistic cea mai recentă serie de lucrări, intitulată „COD:PIN:0CCH10”. El lucrează tehnici mixte, combină suprafețe plate cu obiecte tridimensionale și folosește materiale dintre cele mai diverse – print fotografic, tablă, rășină.
Temele sale sunt comic-absurde, iar personajele sunt simple, intens conturate și exacerbate într-un discurs clar și concis. Banalitatea consumismului este evidențiată prin materialele alese, violența publicității urbane apare personificată în inorogi transparenți sau compleuri sexi din tablă, iar mincinosul Pinocchio, în varianta sa pentru adulți, este un robot care răspunde la comenzi.
Seria discutată aici critică uniformizarea, rutina și conformismul. Deplânge cetățenii-furnicuțe ce clădesc mușuroiul progresului și lasă în urmă munți de gunoaie. Transformă himerele în totemuri și kitsch-ul în icoane.” (Simona Vilău)

Mihai Ungureanu (n. 1976) a studiat la Departamentul de Sculptură din cadrul Universității de Arte din București, fiind absolvent de master în 2007. Personalitatea sa artistică este una discretă, dar constantă, artistul dedicându-se lucrului în atelier și cercetărilor personale. Participările sale în expoziții colective și în proiecte de scenografie și butaforie completează preocupările sale de laborator, pe care le-a prezentat în cinci expoziții personale, la Atelier 35 și Atelier 030202, spații de artă contemporană din București.

Număr de vizualizări :657


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro