Retro Walk decades to the Sun

mai 4th, 2018 | By | Category: Postcard

Programul EMOTIONAL 2018 inițiat de Forum Danca și Fundația Gabriela Tudor va demara în luna mai la Lisabona, unde în perioada 5-19 mai va fi organizată rezidența artistică oferită proiectului Retro Walk decades to the Sun propus de Simona Deaconescu (coregrafă) și Ciprian Ciuclea (artist vizual).

Proiectul își propune să cerceteze posibilele direcții din teoria fizicii cuantice în relație cu corpul uman și în special teoria nonlocalității din mecanica cuantică (abilitatea obiectelor de a cunoaşte instantaneu şi reciproc starea lor cuantică, chiar şi atunci când sunt separate spaţial). În ultimii ani se vorbește tot mai mult despre comportamentul imprevizibil al materiei și interconexiunile existente în univers. Atât dansul cât și mecanica operează cu mișcarea, folosindu-se de noțiuni similare, cu caracter transferabil și generativ: temperatura corpului, impuls și poziție, viteză, timp, spațiu, energie, moment, greutate și forță. Astăzi, la nivel internațional se dezvoltă din ce în ce mai mult limbajul combinat al dansului cu știința, în modul cel mai direct și pragmatic, mutând punctul de interes al coregrafiei către cercetare, inovare și experiment. Prin acest proiect cei doi artiști nu își propun să facă o demonstrație performativă a unor teorii, ci să se folosească de mijloacele oferite de lumea științifică pentru a genera noi posibilități de dezvoltare ale unui act performativ, atât din punct de vedere al structurii, cât și al corporalității și modalităților de receptare a lucrării.

Retro Walk decades to the Sun va fi declinat într-un spectacol instalație care va avea premiera la București în octombrie 2018.

Număr de vizualizări :683


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro