Realizatorii Sergiu Negulici şi Ioana Nicoară , la festivalul internaţional de film de scurtmetraj VIS Vienna Shorts 2018

mai 30th, 2018 | By | Category: Postcard

Realizatorii Sergiu Negulici (regie) şi Ioana Nicoară (animaţie) vor fi prezenţi la Viena cu ocazia celei de-a XV-a ediţii a festivalului internaţional de film de scurtmetraj VIS Vienna Shorts, care se va desfăşura până pe 4 iunie 2018. Institutul Cultural Român de la Viena este şi în acest an partener al festivalului VIS Vienna Shorts, alături de alţi membri ai clusterului EUNIC Austria. În cadrul festivalului, producţia ”Splendida Moarte Accident” va fi prezentată în premieră în Austria în data de 31 mai, de la ora 16.30, la METRO Kinokulturhaus şi pe 1 iunie 2018, de la ora 17.30, la METRO Kinokulturhaus. Filmul este prezentat în competiţia Animation Avantgarde, iar la finalul proiecției din 31 mai are loc o sesiune de Q&A cu Sergiu Negulici şi Ioana Nicoară.

Sinopsis

Într-un anticariat, un tânăr cumpără un tablou care ascunde pe spate o scrisoare de dragoste scrisă cu 70 de ani în urmă. După ce află că autoarea tabloului este încă în viață, având 105 ani, curiozitatea tânărului îl aruncă într-o călătorie neobișnuită pentru a întâlni pictorița care a cunoscut unele dintre cele mai importante figuri artistice ale României de început de secol XX.

Ediţia 2018 a VIS Vienna Shorts prezintă aproximativ 300 de producţii, dintre care 109 filme din 27 de ţări în competiţiile Fiction&Documentary, Animation Avantgarde, Österreich Wettbewerb, Screensessions şi Très Chic. La festival vor participa aproximativ 100 de invitaţi internaţionali, regizori, producători, actori şi critici de film.

constantă

Detalii despre festival şi programul complet al proiecţiilor pot fi găsite pe pagina VIS Vienna Shorts Festival la acest link.

www.rkiwien.at

www.facebook.com/RKIWien.ICRViena

Număr de vizualizări :761


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro