Lansare carte pentru copii: „București – un oraș pentru fiecare”

mai 3rd, 2018 | By | Category: Agenda de carte

Sâmbătă, 5 mai 2018, la ora 11.00, copiii sunt invitați și așteptați să devină protagoniștii unui nou eveniment organizat special pentru ei la Palatul Suțu de Muzeul Municipiului București: lansarea cărții „București – un oraș pentru fiecare”. Această carte de activități pentru copii propune o incursiune în oraș dintr-o perspectivă inedită, respectiv a urbanismului exemplificat prin picturi din colecția Pinacotecii Municipiului București.

”Vom povesti și ilustra despre stiluri în arhitectura bucureșteană, despre spațiul public, despre străzi, transport sau natură în oraș. Totul într-o manieră prietenoasă, atractivă și… activă! Copiii sunt invitați să descopere orașul contemporan prin comparații cu vechiul oraș, ilustrat desigur prin informații și peisaje urbane.

Copiii pot afla, de exemplu, cum arăta Piața Romană la sfârșitul secolului al XIX-lea, apoi sunt rugați să realizeze o fotografie a acesteia pentru a o insera în carte folosind tehnica colajului. Evident, observând schimbările intervenite.

Evenimentul de lansare presupune o vizită în expoziția care a inspirat apariția cărții, respectiv „București – de la urbea patriarhală la capitala marilor înfăptuiri”, prezentarea volumului și un atelier de lucru pornind chiar de la cerințele din carte.

Vârsta recomandată: copii de 8-12 ani.

Participarea se face pe bază de înscriere la: angelica@muzeulbucurestiului.ro sau 0786.410.040

Volumul a fost publicat la Editura Muzeului Municipiului București 2017. Autori: Angelica Iacob, Alexandra Zbuchea. Cu sprijinul: Mihaela Murgoci, Eliana Radu. Fotografii: Cristian Oeffner Oprea.” – Muzeul Municipiului București

Număr de vizualizări :947


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro