Conferința „Arta bucureșteană 2k”, la Palatul Suțu

mai 2nd, 2018 | By | Category: Postcard

Joi, 3 mai 2018, începând cu ora 18.30, la Palatul Suțu, Muzeul Municipiului București vă invită să participați la Conferința „Arta bucureșteană 2k”. Invitat special va fi Dan Popescu. Coordonare conferințe: Cătălin D. Constantin. Cu anul 2000 se produce o mare schimbare în regimul artelor vizuale. Încetul cu încetul, civilizaţia face tranziţia de la cuvânt spre imagine, astfel logocentrismul este înlocuit cu imagocentrismul cultural. Acest lucru se va simţi ca un cataclism şi în artele plastice unde schimbările vor produce convulsii, scandaluri şi repoziţionări. În această conferinţă vom identifica principalele momente care au marcat artele vizuale contemporane. Atenţia va fi concentrată pe felul cum lumea artistică bucureşteană a marcat aceste transformări. De asemenea, vor fi prezentaţi şi principalii artişti ce au activat şi activează în Bucureşti de la Dan Perjovschi, Dumitru Gorzo, Gili Mocanu, Ion Bîrlădeanu la noua generaţie de artişti născuţi după 1989.

Dan Popescu a absolvit filosofia, a fost profesor universitar 7 ani, până şi-a găsit vocaţia complet par hazard. În 2002 înfiinţează galeria H’art, care e una dintre cele mai vechi galerii private din România. De atunci, principala sa obsesie a fost arta contemporană românească. Obsesia rezistă încă.

Următoarele conferințe de la Palatul Suțu:

* Joi, 10 mai 2018, ora 18.30, Conferința „Cimitire evreiești din Bucovina și Moldova de nord”, cu Felicia Waldman;
* Joi, 24 mai 2018, ora 18.30, Conferința „Restaurarea conacului de la Ghergani”, studiu de caz, cu arh. Ovidiu Serghe.

Evenimente organizate de Primăria Municipiului București prin Muzeul Municipiului București.

Număr de vizualizări :884


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro