Câștigătorii concursului de creație „Max Blecher”, ediția 2018

mai 21st, 2018 | By | Category: Postcard

În perioada 15 martie – 30 aprilie 2018, 90 de debutanți și-au înscris lucrările în concursul de creație „Max Blecher”, ce a avut anul acesta ca tematică impusă „Timpul care nu s-a scurs încă”: 40 – secțiunea poezie, 24 – secțiunea proză și 26 – secțiunea artă fotografică.

Câștigătorii celor 9 premii (câte 3 premii/ secțiune), constând în rezidențe creative de 4 zile, sunt:

Poezie:

Locul I – Emilia Nedelcoff, Iași

Locul al II-lea – Vlad Serdarian, București

Locul al III-lea – Andreea Petrovici, Suceava

Proză:

Locul I – Matei Bălan, Botoșani

Locul al II-lea – Andreea Alexandrina Lungu, Galați

Locul al III-lea – Cătălin Furtună, București

Artă fotografică:

Locul I – Ștefan Leonte, Roman

Locul al II-lea – Iulia Diana Roșu, Nazna, jud. Mureș

Locul al III-lea – Sara Pleșa Popescu, Deva

Notarea a fost făcută de membrii celor 3 jurii:

  • POEZIE; Teodor Dună, Dan Coman și Elena Vlădăreanu,
  • PROZĂ: Alain Gavriluțiu, Cosmin Perța și Sorin Mihai Grad,
  • ARTĂ FOTOGRAFICĂ:  Ionuț Pițurescu, Tudor Botezatu și Daniel Ionescu.

Festivitatea de premiere a câștigătorilor concursului va avea loc duminică, 27 mai, începând cu ora 13.00, în sala de festivități „Nicolae Manolescu Strunga”, din cadrul Primăriei Municipiului Roman, evenimentul fiind parte din programul celei de-a treia zile a festivalului cultural internațional Blecher Fest 2018.

Ediția 2018 a festivalului internațional Blecher Fest se va desfășura pe perioada a 3 zile, 25 – 27 mai, la Roman și va reuni personalități ale lumii literare și artistice, din România, Italia, Brazilia, Polonia, Belgia și Germania.

Evenimentul se adresează publicului larg din țară și din străinătate iar activitățile festivalului sunt conturate pentru a acoperi un spectru cât mai diversificat de manifestări cultural-artistice: conferință literară, prezentare de carte, concursuri de creație, concert simfonic, proiecții de film, concerte de muzică veche românească (Trei Parale și Ferenc Ségercz), spectacol de stradă, spectacol performance (Urletul – Ionuț Caras) și alte activități creative. Pentru mai multe detalii privind programul Blecher Fest ediția 2018, vă rugăm să accesați: http://blecherfest.ro/program

Ca și în 2017, accesul la toate acțiunile festivalului este gratuit.

Număr de vizualizări :860


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro