VIZIUNI TECTONICE/ VASILE SARCĂ

apr. 26th, 2018 | By | Category: Eveniment

Vineri, 27 aprilie 2018, de la ora 17:00, la Galeria Galateca din București va avea loc vernisajul expoziției de picture ”Viziuni tectonice”, de Vasile Sarcă. “O selecţie reprezentativă şi pedant controlată ce ne deconspiră energia morfologiilor plastice conţinute în ritmarea, deopotrivă sensibilă şi virilă, a formelor şi a ritmurilor lăuntrice ce induc în privitor un fel de freamăt/nelinişte telurică menit să declanşeze învăluitoare impresii senzoriale, dar şi un sensibil confort vizual” (Corneliu Antim).

“A saptea expoziţie personală a pictorului Vasile Sarcă coincide cu lărgirea vizibilă a problemelor stilistice, compoziţionale şi cromatice, pe care le-a exersat până acum. Viziunea sa plastică pare orientată mai vizibil spre rigoarea arhitecturală a formelor, concomitant cu accentuarea sintaxelor modulare foarte flexibile prin care controlează dinamica vizuală a acestora.
Şi în plan cromatic sunt sesizabile evoluţiile spre o simplificare a registrelor, paralel cu o distribuţie spaţială a câmpurilor de culoare, potrivit unui ritm lăuntric mai fluid şi, deopotrivă, mai atractiv prin evadarea din rigorismul desenului şi eliberarea fanteziei ludice.” (Cornelui Antim /Critic de artă)

Vasile Sarcă. S-a născut la 20 mai 1958 în Brăila/România. A absolvit Universitatea Politehnică din Bucureşti, promoţia 1984. După terminarea studiilor, urmează un stagiu în cercetare, în domeniul matematicilor aplicate, apoi continuă activitatea în diplomaţie. Cu prilejul misiunilor externe efectuate descoperă aptitudini pentru artă. Din gama exprimărilor plastice manifestă o dezvoltare aparte pentru pictura de şevalet.

Expoziţii personale: Praga (R. Cehă) 2005, Bucureşti 2007; 2011; 2014, Brăila 2008, Veneția 2016.
Expoziţii de grup: Mraconia 1996, Bușteni 1999, Brăila 2003-2011, Tabor (R. Cehă) 2006, Galați 2008, Bucuresti 2015.

Expoziția rămâne deschisă în perioada 24 aprilie – 5 mai. Intrare liberă.

Număr de vizualizări :1035


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro