Programul vizitei lui Pierce Brown în România

apr. 20th, 2018 | By | Category: Agenda de carte

Cunoscut pretutindeni în lume datorită trilogiei ”Furia roșie”, Pierce Brown sosește în România (23-25 aprilie 2018), la invitația editorului său român, Editura Paladin, parte a Grupului Editorial ART. Programul autorului american include întâlniri cu cititorii săi atât la București, cât și la Ploiești. Începând cu 2016, Editura Paladin, imprint al Grupului Editorial Art, a publicat cu foarte mare succes cele trei volume semnate de carismaticul autor: în 2016 –”Furia Roșie” și ”Furia Aurie” și, în 2017, ”Furia Dimineții”, în traducerea Iuliei Pomagă. Volumul Iron Gold, ce deschide o nouă trilogie din universul ”Furia Roșie”, este în pregătire la Editura Paladin pentru toamna lui 2018, în traducerea Laurei Ciobanu. AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul vizitei lui Pierce Brown în România.

„Una dintre plăcerile cele mai surprinzătoare atunci când scrii o carte este să vezi cum volumele tale capătă viață prin ochii cititorilor. Din turneele de promovare, mi-am dat seama cum îmi interpretează cărțile cititorii mei din America. Abia aștept să văd cum percep Furia Roșie cititorii români, care au crescut cu un folclor și o tradiție a povestitului atât de bogate! Am locuit un an de zile în Germania, aveam 19 ani, și România a fost una din țările pe care nu am reușit să le văd – o călătorie cu trenul de 18 ore nu era pentru cei slabi de înger, iar zborul cu avionul nu era pentru buzunarul unui student. Abia aștept să văd România pentru prima dată, sper să repet această experiență cât mai des”, a declarat scriitorul american Pierce Brown înaintea sosirii în România.

„Pierce Brown a fost cel mai bine-păstrat secret al SF-ului. Realizarea lui constă în crearea unei lumi inconfortabil de familiară, cu imperfecțiuni, temeri și promisiuni.” (Entertainment Weekly)

Programul vizitei lui Pierce Brown în România:

Luni, 23 aprilie, ora 15.00, la Biblioteca British Council (Calea Dorobanților 14)

Pierce Brown se întâlnește cu cititorii pentru a susține o lectură, urmată de o discuție și o sesiune de autografe.

Moderatoare: Andreea Chebac, Bookblog.ro, Final Frontier SF&F

Marți, 24 aprilie, ora 10.30, la Colegiul Național „Nichita Stănescu” din Ploiești (Str. Nalbei 3)

Pierce Brown va fi în mijlocul elevilor de la Ploiești, pentru o lectură publică, sesiune de întrebări și răspunsuri, urmată de o ședință de autografe.

Miercuri, 25 aprilie, ora 10.30, la Colegiul Naționa„Sf. Sava” din București

(Str. General H.M. Berthelot 23).

Pierce Brown va fi în mijlocul elevilor, pentru o lectură publică, sesiune de întrebări și răspunsuri, urmată de o ședință de autografe.

Miercuri, 25 aprilie, ora 14.00: întâlnire cu fanii din București, la Apollo 111 Teatrul

(Palatul Universul, str. Ion Brezianu 23- 25).

Moderator: Răzvan Țupa

Invitată: Laura Ciobanu (traducătoarea volumului Iron Gold, Editura Paladin)

Număr de vizualizări :701


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro