Petra Martin expune ”Waiting Time”, la Galeria creart

apr. 11th, 2018 | By | Category: Postcard

Joi,  12 aprilie 2018, ora 19:00, la Galeria creart (Piața Lahovari nr. 7, București), Petra Martin expune ”Waiting Time”. Expoziția poate fi vizitată în perioada 12 aprile – 06 mai 2018. Curator: Theodor Moise.

“Petra Martin pune în discuție așteptarea ca mecanism de tranziție, de reflecție înaintea unui moment inevitabil, dorit sau nu. Pentru Martin obiectul capătă un concept diferit și repune în discuție așteptarea ca reflecție a imposibilității de a controla cursul evenimentelor. Lumea este o mare sală de așteptare compusă din micro-așteptări inserate în propria substanță.” (Theodor Moise)

“Waiting Time este un proiect care cercetează suspendarea unor momente și analiza unor acțiuni simple, precum statul pe scaun sau într-un pat. Scaunul reprezentat este locul în care bunicul fuma țigară după țigară, dilatând timpul, amânând, așteptând; patul este locul în care a stat întins în ultimele zile din viață. Astfel, scaunul și patul nu mai pot fi detașate de semnificația universală pe care o capătă – deși legate de un loc și o persoană concretă, ele devin obiecte-cheie și pretexte de meditație asupra vieții în general.” (Petra Martin)

Petra Martin (n. 1997) este artist și grafician. A expus la Fundația Culturală Ilfoveanu, Universitatea de Arte București ș.a. Realizează work-shop-uri educaționale și a creat grafica pentru diverse proiecte. Recent a fost selectată în expoziția „Junge Rumänische Plakatkunst” la Fantom, Berlin.Trăiește și lucrează la București.

Theodor Moise (n. 1996) este artist, graphic designer și curator. A expus în diverse contexte, a editat și ilustrat cărți și reviste. Recent a fost selectat în expoziția „Junge Rumänische Plakatkunst” la Fantom, Berlin. A expus la Galeria creart București, Muzeul Ianca, Universitatea Națională de Artă București și Muzeul de Artă din Cluj. Este graphic designer permanent al Galeriei creart București și al Bucharest Biennale. Din 2017 este assistant curator al Bucharest Biennale 8. Trăiește și lucrează la București.

Organizat de Primăria Capitalei prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București

Număr de vizualizări :685


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro