Expoziția ”ARTĂ și COMERȚ. 150 de ani de la fondarea Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București”

apr. 19th, 2018 | By | Category: Postcard

Miercuri, 25 aprilie 2018, ora 18. 00, Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București, împreună cu Muzeul Național de Artă al României, în calitate de organizatori, vă invită la vernisajul expoziției de pictură, grafică și sculptură ARTĂ și COMERȚ. 150 de ani de la fondarea Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București, care va avea loc la sediul MNAR din Calea Victoriei nr 49-53 (accesul se face prin Curtea de Onoare). Expoziția va fi inaugurată de Președintele CCIB, Dl. Prof. Univ. Dr. SORIN DIMITRIU, și Directorul General al MNAR, Dl. Arh. LIVIU CONSTANTINESCU, urmând să rămână deschisă publicului în perioada 26 aprilie – 27 mai 2018.

Proiectul expozițional, ce reunește peste 50 lucrări de pictură românească și europeană, grafică, sculptură și documente este primul dintr-o serie de patru expoziții inedite pregătite de CCI București, în colaborare cu muzeele bucureștene, pentru a marca aniversarea a 150 de ani de activitate continuă.

Expoziția de la Muzeul Național de Artă al României reunește lucrări ale unor artiști, precum Carol Popp de Szathmari, Emil Volkers, Ioan Andreescu, Nicolae Grigorescu, Sava Hentia, Ștefan Popescu, Gheorghe Petrașcu, Francisc Șirato, Camil Ressu, Jean Alexandru Steriadi, Elena Popea, Margareta Sterian, Frederic Storck, Poitevin Skeletti, Olarian Mircea sau Iosif Rosenbluth.

În cadrul expoziției vor fi expuse, de asemenea, câteva exponate de pictură europeană și sculptură medievală, precum și documente din arhivă Camerei bucureștene – tot atâtea mărturii peste timp ale evoluției vieții comerciale a țării noastre. Pe lângă imaginile pitorești ale targurilor și bâlciurilor românești de la început de secol al XIX-lea, vizitatorii vor avea ocazia să descopere un număr de portrete ale unora dintre cei mai de seama oamenii de afaceri ai secolului al XIX-lea, care s-au implicat în dezvoltarea sistemului cameral din țară noastră, contribuind la modernizarea economiei românești.

Evidetierea, inclusiv prin mijloace culturale, a rolului pe care l-a jucat Camera București și, implicit, sistemul cameral, la dezvoltarea și modernizarea economiei este unul dintre obiectivele urmărite de CCI București prin programul special de evenimente pregătit pentru marcarea a 150 de ani de existența.

Programul evenimentelor aniversare include, pe lângă vernisarea de expoziții, lansări de carte și album de fotografie, Ziua Porților deschise la CCI București, organizarea de întâlniri și dezbateri pe teme economice de strictă actualitate, precum și a unei Gale festive, în luna octombrie, la Ateneul Român.

Număr de vizualizări :699


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro