Evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri, la Teatrul Dramaturgilor Români

apr. 18th, 2018 | By | Category: Postcard

Vineri, 20 aprilie 2018, ora 18.00, la Teatrul Dramaturgilor Români, va avea loc un eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri precum și festivitatea de premiere a textului câștigător al concursului de dramaturgie „Unirea în destine individuale. Evenimentul va fi deschis de academicianul Răzvan Teodorescu, care va susține conferința ”Semnificația Unirii, urmată de expunerea cu tema ”Scriitori români în Primul Război Mondial”, susținută de directorul Muzeului Național al Literaturii Române, Ioan Cristescu, pe baza unui material video ilustrativ.

În cadrul evenimentului va avea loc lansarea cărții ”Unirea. Destine individuale ” (editura Tritonic) cu piesele selecționate de către juriul format din Lucia Verona, Horia Gârbea, Olga-Delia Mateescu, Ioan Cristescu și Ioan Groșan. Cele două piese existente în volum, ”Frații fără nume sau aproapele meu din tranșeea inamică” și ”Margo” au fost prezentate publicului larg în spectacolele lectură coordonate de Ingrid Bonța în luna martie.

Premiul va fi decernat de către Lucia Verona și Horia Gârbea, iar textul declarat câștigător va intra în producție la Teatrul Dramaturgilor Români în stagiunea următoare, urmând a avea premiera în preajma Zilei Naționale.

„Unirea în destine individuale” este un proiect inițiat de Teatrul Dramaturgilor Români cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire. Proiectul este realizat cu sprijinul Primăriei Muncipiului București și are ca scop promovarea culturii, istoriei și valorilor naționale prin dramaturgia românească.

Intrarea la eveniment este liberă.

Număr de vizualizări :660


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro