Caravana EUB oprește la Facultatea de Litere

apr. 26th, 2018 | By | Category: Postcard

În zilele de 27 şi 28 aprilie (în ambele zile începând cu ora 10.00), la Facultatea de Litere a Universității din București (Edgar Quinet), etaj 1 (Departamentul de Lingvistică), Caravana EUB va însoţi Colocviile studenţeşti BucharEst STudent (BeSt) Letters Colloquia, ediţia a V-a (27-28 aprilie 2018). Pe data de 27 aprilie, la ora 19.00, în Amfiteatrul Odobescu, va fi lansat volumul EUB BucharEst STudent (BeSt) Letters Colloquia. Colocviile Studenţeşti ale Facultăţii de Litere, IV/2017 – ce reuneşte lucrările premiate la ediţia anterioară a evenimentului –, coordonat de Cristina Bogdan şi având drept co-editori membri ai Comitetului ştiinţific al colocviului.

„Scrisoarea este o formă de a pune între paranteze distanţa, de a o suspenda, de a o anula măcar pentru perioada în care ochii destinatarului citesc rândurile expeditorului.  Este o întâlnire, mediată de text, de cuvintele aşternute pe hârtie. Dacă privim mai cu atenţie, acelaşi pariu îl propune şi un colocviu. El şterge distanţele şi creează spaţiul propice descoperirii directe, faţă către faţă, a celuilalt.” (Cristina Bogdan)

„Proiectul Colocviilor BeSt, devenit un program instituţional stabil la Universitatea din Bucureşti, o prezenţă din ce în ce mai căutată în calendarul naţional al evenimentelor de profil, a fost de la început privit cu respect, pentru că şi-a impus prin actul său fondator un set de valori înalte, un cadru riguros ştiinţific, care să susţină cercetarea studenţească şi să-i întărească locul şi rolul în procesul actual de educaţie.” (Laura Mesina)

În concordanţă cu mare parte din temele colocviului, domeniile ofertei EUB vor fi studii literare şi culturale, lingvistică, didactică, etnologie, comunicare şi relaţii publice.

Număr de vizualizări :866


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro