Vernisaj și lansare de carte: „Orașe în rezumat. Piețe din Europa și istoriile lor” de Cătălin D. Constantin

mart. 11th, 2018 | By | Category: Eveniment

Marți, 13 martie 2018, la ora 18.30, la librăria Cărturești Verona, în cafeneaua de la demisol, vor avea loc lansarea cărții ”Orașe în rezumat. Piețe din Europa și istoriile lor ” de Cătălin D. Constantin și vernisajul expoziției de fotografie aeriană având ca temă piețele orașelor istorice din Europa. ”Orașe în rezumat. Piețe din Europa și istoriile lor” e o carte-obiect, editată în condiții grafice speciale, de înaltă calitate. Cele peste  500 de pagini ale cărții spun, în imagini și cuvinte, povestea piețelor urbane europene. Sunt prezente în paginile volumului peste 100 de piețe de oraș din Europa, iar analiza e una culturală, antropologică și, desigur, arhitecturală.

Cătălin D. Constantin, autorul proiectului, cunoscut publicului larg pentru cartea „Ferestre din București și poveștile lor”, este editor de carte și prodecan la Facultatea de Litere a Universității din București, unde predă cursuri de etnologie și antropologie vizuală. Este doctor în filologie și doctor în arhitectură, autor sau coordonator al mai multor volume în care imaginea și textul se îmbină într-o formulă interesantă și foarte personală.

Expoziția e alcătuită din imagini absolut spectaculoase, realizate cu o dronă, ale piețelor orașelor istorice europene. În contextul anului 2018, anul patrimoniului în Europa, expoziția propune o Europă în miniatură, construind un fir roșu între orașe din țări și culturi diferite. În expoziție sunt prezente piețe celebre, din orașe cunoscute, precum Istanbul sau Lisabona, dar mai ales piețe puțin știute, interesante însă prin formă, context urban, poveste.

Vorbesc despre carte și despre expoziție: Cristina Bogdan, conf. univ. dr. la Facultatea de Litere de la Universitatea din București, Radu Paraschivescu, scriitor, și  Sorin Vasilescu, arhitect, prof. univ. dr. la Universitatea de Urbanism și Arhitectură „Ion Mincu” din București.

Detalii despre carte și despre proiectul expozițional pot fi citite pe site-ul proiectului, disponibil în limbile română și engleză.

www.pietedineuropa.eu
www.intothesquare.org

Număr de vizualizări :1181


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro