Trio Emy Drăgoi concerteză la Madrid cu ocazia Francofoniei

mart. 21st, 2018 | By | Category: Eveniment

Joi, 22 martie 2018, în sala de teatru a Institutului Francez, Institutul Cultural Român de la Madrid, în colaborare cu Institutul Francez din Madrid, organizează un concert de jazz manouche în interpretarea unui trio condus de Emy Drăgoi.

Acordeonistul Emy Drăgoi, care și-a dobândit pe timpul șederii sale în Franța titulatura de „rege al jazzului la acordeon”, va fi acompaniat de chitaristul francez Christophe Lartilleux și de tânăra violonistă Bianca Drăgoi. Repertoriul va include îndeosebi creații de Django Reinhardt, Richard Galliano, Duke Elington, dar și prelucrări din muzica lui Piazzola, G. Dinicu ori compoziții proprii ale lui Emy Drăgoi.

Emy Drăgoi a studiat pianul la Academia de Jazz „Bill Evans” din Paris, unde, după terminarea studiilor, a colaborat cu mai multe trupe, abordând stiluri diferite de jazz. Discografia sa cuprinde albumele Accordeon Stiple, înregistrat împreună cu pianistul Antoine Hervier, Baladă pentru Claudia (2004) și Etno-fonia (2008), lansat în 32 de țări și care prezintă influențe românești.

Christophe Lartilleux, recunoscut ca un chitarist de excepţie, este fondatorul grupului „Latcho Drom”, care explorează cu mare clasă muzica lui Django Reinhardt, unul dintre pionierii jazz-ului manouche în Europa. Primul său album, La Sorcière, înregistrează un succes deosebit, la fel ca şi concertele susţinute în Franţa şi Europa.

Bianca Drăgoi este posesoarea a numeroase premii muzicale naţionale si internaţionale, iar în prezent pregătește primul său album, Jazz violin.

Institutul Cultural Român de la Madrid celebrează în fiecare an apartența României la Organizația Internațională a Francofoniei și legăturile culturale speciale cu Franța organizând prezentări literare, proiecții de film, conferințe ori concerte. Anul acesta însă, Francofonia capătă o amploare aparte întrucât, pe lângă concertul lui Emy Drăgoi, Institutul susține și difuzarea filmului Fixeur, realizat de Adrian Sitaru, în trei festivaluri de film francofon din Madrid, Buenos Aires și Ciudad de Mexico.

Număr de vizualizări :505


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro