BORNA 27 / Ovidiu Morar

mart. 27th, 2018 | By | Category: Postcard

Marți, 3 aprilie 2018, de la ora 19, Galeria LABORNA vă invită la BORNA 27 / Ovidiu Morar. Galeria LABORNA înregistrează desfășurarea lunară profesională a demersului artistic individual. Evenimentele pentru public, numite BORNE, conserva ceea ce face artistul în mod normal, într-o perioadă fixă de timp, cu intenția de a prezenta o arhivă completă și complexă, mai mult decât ceea ce ar presupune o “expoziție”.Începând cu anul 2018, distinct de cei cinci ani de la înființare, vom prezenta și Borne individuale, axate pe o viziune singulară. Primul care va expune în acestă formulă este Ovidiu Morar. Este cunoscut din spațiul subSCARA, al galeriei LABORNA, unde își mapa lumi alternative formate din obiecte ciudate, reformate în instalații cu har și haz. De această dată, BORNA lui Ovidiu Morar este un roller coaster, tapat cu desenele realizate pe hârtie manuală în ultimele luni. Acest montagne russe te bombardează cu senzații tari. Ideile lui Ovidiu amprentate pe hârtie sunt biletul garantat într-un univers alternativ. BORNA 27 / Ovidiu Morar este deschisă în intervalul 3 aprilie – 29 mai 2018.

Galeria LABORNA a fost fondată în anul 2013, la inițiativa lui Ciprian Paleologu.

În spațiile individuale au expus Traian Boldea, Marian Poiană, Ciprian Paleologu, Ovidiu Morar și colecționarul de artă contemporană Daniel Ștefănică.

Alături de aceștia, în spațiul Scara, dedicat tinerilor artiști au expus: Naiana Vatavu, Daniel Roșca, Adrian Dică, Ana Ștefan, Ioana Niculescu Aron, Mihai Teodorescu, Ela Stoica, Dragoș Constantin, Mircea Dragomirescu, Răzvan Anghelache, Radu Pandele, Marina Aristotel, Cristina Garabețanu, Daniela Vîrlan, Nagy Ibolya, Andreea Gheorghe, Diana Lemnaru, Simona Dimache.

Publicul este obișnuit cu varianta “epurată” atât a vizunii artistului cât și a colecționarului, filtrată de curator, concept expozițional, proiect studiat, reformulat și “împachetat” în forma “vizionabil-spectaculoasă”, muzeu, colecții vechi etc. Accesul în laboratorul artistului sau al colecționarului este rar, perspectiva completă în care se construiește viziunea sa fiind de cele mai multe ori dificil de urmărit.

De aceea putem spune că Galeria LABORNA este de fapt un contor: creație și colecție în timp real.

Parteneri: Crama Oprișor ; Modernism.ro

Număr de vizualizări :863


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro