Filmul ”Scurcircuit”, la São Jorge

feb. 28th, 2018 | By | Category: Postcard

Festivalul de Cinema Itinerant de Limba Portugheză (FESTin) a selecţionat în acest an pentru secţiunea nou înfiinţată “Mostra Latim”, în care prezintă filme produse în ţări de limbă latină, filmul “Scurtcircuit” al regizorului Cătălin Saizescu. Proiecţia va avea loc în sala “Manuel de Oliveira” a celebrului cinematograf São Jorge din Lisabona, locul marilor premiere şi întâlniri cinematografice din capitala lusitană, joi, 1 martie 2018, ora 19.00.

“Scurtcircuit” a primit The Outstanding Artistic Achievement, în cadrul Golden Goblet Awards – Shanghai în anul 2017 şi povesteşte drama Melaniei, o elevă de 15 ani, rămasă însărcinată cu Emi, un coleg de clasă. Mamele minorilor îi despart pe indrăgostiţi şi hotărăsc să dea copilul spre adopţie prin intermediul unui funcționar abil care găseşte „cadrul legal” pentru vânzarea bebeluşului către o familie de români stabiliţi în străinătate. La doar o zi după ce Melania naşte prematur, salonul de terapie intensivă unde fusese trimis bebeluşul este mistuit de flăcări. Filmul îi are în distribuţie pe Oana Ştefănescu, Georgiana Saizescu, Valentin Popescu, Nicodim Ungureanu, Magda Catone, George Ivaşcu, Dorel Vişan şi Maia Morgenstern.

Număr de vizualizări :1048


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro